Bert Kops over overleden worstellegende Inoki! 'Pure showman' Nieuws
Nieuws

Bert Kops over overleden worstellegende Inoki! 'Pure showman'

Bert Kops over overleden worstellegende Inoki! 'Pure showman'

Bert Kops een van Nederlands worstelgrootheden heeft lovende woorden voor de afgelopen nacht overleden worstellegende Antonio Inoki. Kops die zelf tot de top van het worstelen behoort heeft goede herinneringen aan de Japanner.

De dood van Inoki sloeg vandaag in als een bom onder de vechtsportliefhebbers. De Japanner die vooral bekend werd door zijn crossover gevecht met bokslegende Muhammad Ali stief aan hartfalen. Niet alleen worstelde Inoki maar was hij politicus en vechtpromotor, en daar heeft Kops goede herinneringen aan.

,,Ik had Rene Rooze op een Bom Ba Ye event van Inoki staan, Rooze won van een sumoworstelaar in een MMA-gevecht en daarna werd er feest gevierd", zegt Kops. ,,Rene had een biertje op en toen Inoki verscheen pakte hij deze vast en kuste hem op het voorhoofd. Dat had hij niet verwacht. Al die Japanners kijken want dat zij deze niet gewend."

Pure showman

Kops die zelf grote successen haalde in de sport en inmiddels topcoach is, verteld dat Inoki hem op zocht in zijn sportschool in Amsterdam. ,,Inoki kwam langs om wat jongens van mij bij elkaar te krijgen voor zijn events. Echt een top kerel en sporter. Pure showman ongelofelijke legende die Chris Dolman hoopte binnen te halen", aldus Kops Lees verder onder video).

Dat kwam en niet van maar Inoki zette zijn organisatie voort met andere grote namen uit de sport. Kops die inmiddels naast sportman een echte BN'er is geworden zegt afsluitend over Inoki; ,,Ik zag Inoki voor het eerst in de film Kings of the square ring. En ben vereerd hem in levende lijve te hebben gekend. "

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws