Muhammad Ali rivaal Antonio Inoki overleden! 'Echte vechtgeest' Nieuws
Nieuws

Muhammad Ali rivaal Antonio Inoki overleden! 'Echte vechtgeest'

Muhammad Ali rivaal Antonio Inoki overleden! 'Echte vechtgeest'

Antonio 'Kanji' Inoki de man die het eerste cross gevecht leverde tegen bokslegende Muhammad Ali is op 79-jarige leeftijd overleden. De Japanner en worstellegende overleed eerder vandaag aan hartfalen.

De flamboyante Japanse professionele worstelaar die politicus werd, Antonio Inoki stierf zaterdag op 79-jarige leeftijd. Zijn dood maakte een einde aan een gevarieerd leven in de publieke belangstelling. Waarin Inoki vocht tegen bokslegende Muhammad Ali, nauwe persoonlijke banden met Noord-Korea onderhield en gijzelaars in Irak hielp bevrijden in de jaren 70 (lees verder onder video).

Inoki worstelde in Amerikaanse organisaties en diende ook twee afzonderlijke termijnen in de Japanse regering. De Amerikaanse worstellegende Triple H twitterde dat Inoki "een van de belangrijkste figuren in de geschiedenis van de WWE-organisatie, en een man die de term 'vechtgeest' belichaamde".

Muhammad Ali

"De erfenis van WWE Hall of Famer Antonio Inoki zal voor altijd voortleven", voegde de chief operating officer van World Wrestling Entertainment (WWE) eraan toe. Met een lengte van 1,90 meter was Inoki een pionier op het gebied van mixed martial arts (MMA) in Japan en werd hij beroemd in 1976 door het op te nemen tegen wereldkampioen zwaargewicht Ali in een gekke worstelaar versus bokser wedstrijd in Tokio.

Er volgden optredens in het WWF, zoals WWE toen heette. Het bedrijf zei zaterdag: "Een van de sleutelfiguren in de geschiedenis van het Japanse worstelen, Antonio Inoki, was een van de meest gerespecteerde mannen in sport-entertainment en een bonafide legende in zijn thuisland."

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws