Alistair Overeem verdiende flink geld met vechten: 'En dit is hoeveel' Nieuws
Nieuws

Alistair Overeem verdiende flink geld met vechten: 'En dit is hoeveel'

Alistair Overeem verdiende flink geld met vechten: 'En dit is hoeveel'

Alistair Overeem, voormalig UFC vechter en levende legende, heeft onlangs aangekondigd dat hij de ring en MMA-kooi voorgoed vaarwel zegt en de politiek ingaat.

Ondanks dat hij nooit de UFC-titel heeft gewonnen, staat Overeem bekend als een van de meest verdienende vechters in de UFC, naast namen als Conor McGregor. Zijn imposante carrière in de vechtsport begon op zijn zeventiende en sindsdien heeft hij wereldtitels in verscheidene organisaties zoals K-1, Strikeforce en Dream gewonnen.

Naast zijn felle competitieve geest in de ring en MMA-kooi, heeft Overeem ook aangetoond zich niet te beperken tot een discipline, dit door het beoefenen van andere sporten zoals judo, atletiek en basketball.

Alistair Overeem goed voor 10 miljoen

Hoewel hij nooit een UFC wereldtitel heeft gewonnen, heeft hij een vermogen opgebouwd van ongeveer 10 miljoen euro (bron pureluxe.nl), voornamelijk door zijn komen de winsten uit het kickboksen. Na zijn ontslag uit de UFC tekende Overeem een contract met Glory in 2021.

Overeem heeft nu besloten zijn succesvolle carrière in de vechtsport af te sluiten en zich te wijden aan de politiek. Hij gaat zich inzetten voor het Belang van Nederland, de partij van Wybren van Haga. Deze nieuwe rol in zijn leven voegt een interessante draai toe aan Overeem's levensverhaal en fans kijken uit naar wat de toekomst voor hem in petto heeft.

Hoewel het voor zijn fans teleurstellend is om hem te zien stoppen met vechten, kan Overeem terugkijken op een groots carrière vol memorabele hoogtepunten. En dat de vechtlegende daar een lekker vermogen mee opbouwde is de kers op de taart en een doel dat hij altijd al wilde bereiken, financiële onafhankelijkheid.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws