Alistair Overeem onthult echte reden tot stoppen met vechten! 'dit was de druppel' Nieuws
Nieuws

Alistair Overeem onthult echte reden tot stoppen met vechten! 'dit was de druppel'

Alistair Overeem onthult echte reden tot stoppen met vechten! 'dit was de druppel'

Alistair Overeem zegt dat zijn pensioen zijn gezondheid heeft verbeterd en onthult de druppel die de emmer deed overlopen om te besluiten met stoppen met vechten.

Topatleet Alistair Overeem heeft een memorabele carrière gehad als vechtsporter en heeft diverse mijlpalen bereikt in zowel MMA als kickboksen. Het hoogtepunt van zijn populariteit als vechter lag in het begin van de jaren 2010, rond de tijd dat hij voor het eerst aan de UFC werd gekoppeld.

Velen beschouwden de Nederlander als een toekomstige UFC-zwaargewichtkampioen. Helaas heeft hij nooit de kroonjuweel van het zwaargewicht MMA veroverd en is sindsdien met pensioen gegaan. Tijdens een recente verschijning op The MMA Hour besprak Overeem zijn pensioen terwijl hij sprak met Ariel Helwani. Door afstand te nemen van het vechten beweert de Nederlander nu veel gezonder te zijn.

De Nederlandse vechtlegende blikt terug op zijn carrière en pensioenbeslissing

"Eigenlijk sprak mijn lichaam tot me. Mijn lichaam wilde het niet meer. En dat kwam in de vorm van, na de Badr-gevechten, want ik had natuurlijk in gedachten het gevecht met Rico, maar toen wilde mijn lichaam het niet meer", zegt Overeem. De energie was er niet, enkele blessures, zeurende blessures. Ik deed wat ik normaal deed, fysiotherapie, ik trainde twee tot drie dagen, en toen trainde ik weer, en toen boem."

Toen Helwani hem vroeg om een exacte datum te noemen waarop hij besefte dat zijn lichaam de stress van het vechten niet meer aankon, zei Alistair Overeem het volgende: "Ik denk, ergens in maart. Zo van, weet je wat, ik ben hier klaar mee, en toen, geen problemen meer met blessures. Het is interessant hoe dat werkt."

Na te zijn ontslagen door de UFC begin 2021, maakte Alistair Overeem een kortstondige terugkeer naar het kickboksen in oktober 2022 na meer dan een decennium afwezigheid. Hij nam het op tegen kickbokslegende Badr Hari, met wie hij al twee keer eerder had gevochten. Hoewel Overeem aanvankelijk won via een unanieme beslissing, leidde een positieve drugstest tot de omzetting van zijn overwinning in een no-contest. Sindsdien heeft hij niet meer gevochten en is nu vastbesloten met pensioen te blijven.

Alistair Overeem's kampioenschappen

Hoewel een UFC-zwaargewichttitel altijd aan hem is ontsnapt, heeft Alistair Overeem succes gevonden in andere belangrijke MMA-promoties. Hij is de eerste, laatste en enige zwaargewichtkampioen in de geschiedenis van Strikeforce. Hij was ook de eerste, laatste en enige zwaargewichtkampioen in DREAM, de spirituele opvolger van PRIDE.

Ondertussen staat hij in het kickboksen bekend om zijn verrassende TKO-overwinning op Badr Hari tijdens hun eerste ontmoeting, evenals zijn titel als K-1 2010 World Grand Prix Kampioen, waarmee hij de eerste vechter werd die tegelijkertijd wereldtitels in MMA en kickboksen bezat.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws