UFC's Brian Ortega maakt epische terugkeer: 'sluit gevecht verassend af' MMA Nieuws
MMA Nieuws

UFC's Brian Ortega maakt epische terugkeer: 'sluit gevecht verassend af'

UFC's Brian Ortega maakt epische terugkeer: 'sluit gevecht verassend af'

In een onvergetelijke avond in UFC Mexico City, heeft Brian Ortega een indrukwekkende comeback gemaakt door Yair Rodriguez te verslaan met een arm-triangle choke in de derde ronde. Dit gevecht markeert Ortega's terugkeer na bijna twee jaar afwezigheid en plaatst hem weer aan de top van de vedergewicht divisie.

Een gevecht vol uitdagingen en veerkracht

Ortega's overwinning kwam niet zonder uitdagingen. Voor het gevecht begon, rolde hij zijn enkel tijdens zijn introductie, een moment dat hem zichtbaar verontrustte. Rodriguez nam aanvankelijk de leiding door Ortega te bestoken met stoten, waardoor het leek alsof het gevecht snel voorbij zou zijn.

Ortega toonde opmerkelijke veerkracht en overleefde de aanval, waarna hij het gevecht naar de grond bracht. Daar nam hij de controle over en bereikte uiteindelijk de beslissende arm-driehoek verwurging.

Strategische ommekeer en dominantie op de grond

Na een moeilijke start, waarin Rodriguez de overhand had met krachtige stoten en trappen, keerde Ortega het tij in de tweede ronde. Hij domineerde op de grond met krachtige stoten en ellebogen, wat resulteerde in een snijwond en aanzienlijke zwelling onder Rodriguez's rechteroog.

In de derde ronde zette Ortega zijn grondstrategie voort en beëindigde het gevecht met een snelle arm-driehoek verwurging, slechts 58 seconden in de ronde.

Toekomstplannen en titelaspiraties

Deze overwinning, na een eerdere nederlaag tegen Rodriguez door een schouderblessure, markeert een belangrijk moment in Ortega's carrière. Met deze comeback heeft hij zichzelf weer in de titelstrijd geworpen. Over zijn toekomstplannen blijft Ortega terughoudend, maar hij geeft aan dat er gesprekken zullen volgen met UFC-president Dana White.

Dit gevecht onderstreept Ortega's vastberadenheid en vaardigheden, waardoor hij een geduchte tegenstander blijft in de vedergewicht divisie.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws