'GOAT!' MMA-wereld eert Melvin Manhoef na laatste wedstrijd Nieuws
Nieuws

'GOAT!' MMA-wereld eert Melvin Manhoef na laatste wedstrijd

'GOAT!' MMA-wereld eert Melvin Manhoef na laatste wedstrijd

Melvin Manhoef verloor gisteravond zijn laatste wedstrijd tegen Yoel Romero. Het was een emotioneel afscheid voor de topvechter uit Nederland. Maar hij kan terugkijken op een roemruchte carrière.

De staat van dienst in de vechtsportwereld van Melvin Manhoef verdiend hem met recht de 'GOAT' (Greatest Of All times) status. De wedstrijd gisteren viel dan wel niet uit in het voordeel van de knock-out koning, maar nam hij afscheid door tegen een van de meest gevaarlijke vechters aan te treden in Romero.

Nu Manhoef afscheid neemt krijgt hij alle eer toebedeeld. De MMA-wereld reageert dan ook op zijn afscheid vol respect. Tijdens een carrière die begon in 1995, deed Manhoef mee aan bijna elke grote niet UFC-organisatie in de wereld. Waarbij hij vocht in Rings, Strikeforce, Bellator, ONE Championship, K-1, DREAM, KSW en meer.

Wat een vechter

Manhoef boekte een hele reeks knock-outs. Waaronder een juweel van 18 seconden tegen Mark Hunt en een sloopsessie van 90 seconden op Kazushi Sakuraba, die beide plaatsvonden in 2008. Hij nam ook een aantal van de beste wedstrijden op zich, tegenover mensen als Robbie Lawler, Gegard Mousasi, Paulo Filho en meer.

Nu de laatste bel geluid heeft voor Manhoef, krijgt hij alle eer. ,,Wat een man, wat een carrière. Voor alles wat je aan de vechtsport hebt gegeven, bedankt Melvin!", eert Bellator Manhoef. ,,Melvin, je bent een van mijn favoriete vechters ooit en het was een absolute eer om je te promoten. Bedankt voor alle mooie herinneringen door de jaren heen", schrijft Bellator baas Scott Coker. Zie de overige reacties hieronder.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws