Kamaru Usman vecht tegen Khamzat Chimaev op UFC 294 na afzeggen Paulo Costa MMA Nieuws
MMA Nieuws

Kamaru Usman vecht tegen Khamzat Chimaev op UFC 294 na afzeggen Paulo Costa

Kamaru Usman vecht tegen Khamzat Chimaev op UFC 294 na afzeggen Paulo Costa

Kamaru Usman vervangt de geblesseerde Paulo Costa en zal in het middengewicht vechten tegen Khamzat Chimaev tijdens het co-main event van UFC 294 op 21 oktober in Abu Dhabi, zo heeft UFC-president Dana White aangekondigd.

De uitgevallen Costa onderging drie weken geleden een operatie aan zijn rechterelleboog vanwege een geïnfecteerde slijmbeurs, zoals hij maandag onthulde. De voormalige uitdager voor de titel, die de afgelopen vier weken in Abu Dhabi verbleef, verklaarde eerder dat hij "zeker" van plan was om tegen Chimaev te vechten. Echter, Costa kreeg geen medische goedkeuring van de artsen.

Op woensdag plaatste Costa een tweet waarin hij meldde dat hij opnieuw in het ziekenhuis lag en dat hij dinsdag een tweede operatie had ondergaan. Daarbij gaven de artsen hem te kennen dat hij vrijdag een derde ingreep zal moeten ondergaan.

Paulo Costa's Blessure opent deur voor Usman tegen Chimaev

Kamaru Usman, voormalig UFC-weltergewichtkampioen, maakt zijn debuut in het middengewicht en hoopt een tweevoudig verlies op rij te doorbreken. Chimaev, met een 6-0 UFC-record, treedt voor het eerst sinds 2020 aan in het middengewicht. De winnaar tussen Usman en Chimaev zal naar verwachting Sean Strickland uitdagen voor het middengewichtkampioenschap.

Ondanks hun rangschikking als nummer 1 en 4 in de weltergewicht divisie, hebben Usman en Chimaev geen formele rangschikking in het middengewicht. UFC 294 bevat ook een lichtgewicht titelherkansing tussen Islam Makhachev en Alexander Volkanovski, nadat Charles Oliveira zich wegens een blessure had teruggetrokken en Volkanovski met slechts 11 dagen voorbereiding invalt.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws