Gegard Mousasi in oorlogsmodus met PFL: 'Zwaar genaaid' MMA Nieuws
MMA Nieuws

Gegard Mousasi in oorlogsmodus met PFL: 'Zwaar genaaid'

Gegard Mousasi in oorlogsmodus met PFL: 'Zwaar genaaid'

Gegard Mousasi de Nederlandse top MMA-vechter zit al 11 maanden zonder partij en ziet onder het nieuwe management van PFL geen einde aan zijn inactiviteit.

Topknokker Mousasi (49-9-2), voormalig kampioen bij Bellator en Strikeforce, stapte voor het laatst in mei 2023 de kooi in, waar hij een nederlaag op punten leed tegen Fabian Edwards. Hij wist van de PFL-overname, maar had geen idee dat de overgangsperiode zo problematisch zou verlopen.

Geen gevecht in zicht

Mousasi heeft geen flauw benul wat de toekomst brengt. Naar eigen zeggen heeft hij nog drie gevechten op zijn oude Bellator-contract, dat door PFL werd meegenomen. Echter, hij voelt zich genegeerd door de nieuwe eigenaar die de contractvoorwaarden volgens hem niet nakomt.

"Ik train wel wat, maar onregelmatig omdat ik niks hoor van PFL of Bellator," vertelde Mousasi aan MMA Junkie. "Mensen denken zelfs dat ik gestopt ben. Ik wacht op een gevecht, maar het voelt alsof ze zich niet aan het contract gebonden voelen."

Loonverlaging niet bespreekbaar

De vechter vertelt geprobeerd te hebben contact te leggen met PFL om meer duidelijkheid te krijgen. Zonder resultaat. "Het is radiostilte," aldus Mousasi. "Mensen denken dat ik met pensioen ben. Ze willen blijkbaar de nummer 2 organisatie ter wereld worden, maar dan moeten ze tenminste communiceren over hun plannen."

Mousasi vermoedt dat PFL hem op een zijspoor zet omdat hij te duur zou zijn. "Misschien willen ze me onder druk zetten om akkoord te gaan met een lagere gage," zegt hij. "Maar daar doe ik niet aan mee. Ze zijn me gevechten verschuldigd."

Frustratie via de media

Mousasi benadrukt dat hij de situatie liever intern oplost, maar ziet zich nu genoodzaakt om via de media zijn frustratie te uiten. "Mijn management probeerde contact te leggen, maar ze reageren niet eens," aldus de vechter. "Het is waanzinnig."

Mousasi: "Ik ken mijn rechten op basis van het contract. Ik wacht op hun reactie en een gevecht. Dit is mijn manier om ze een signaal te geven. Via de media moet het dan maar."

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws