McGregor vs Chandler gevecht voor UFC titel: 'Valse beloftes' Nieuws
Nieuws

McGregor vs Chandler gevecht voor UFC titel: 'Valse beloftes'

McGregor vs Chandler gevecht voor UFC titel: 'Valse beloftes'

Michael Chandler hoopt dat er toch een titel op het spel staat als hij het in juni opneemt tegen Conor McGregor! Afgelopen weekend werd eindelijk bevestigd dat McGregor terugkeert naar MMA om te vechten tegen Chandler tijdens UFC 303 in Las Vegas op 29 juni.

Dana White maakte tevens bekend dat het gevecht op weltergewicht zal plaatsvinden en geen titelstrijd zal zijn. Dit ondanks eerdere geruchten dat McGregor vs Chandler de eerste kampioenen zou opleveren in een gloednieuwe 165-ponds divisie.

Tot voor kort dacht 'Iron' Chandler serieus kans te maken op een titelgevecht. "Dat was ook één van de geruchten, de 165-ponds titel," vertelde Chandler in een interview met TheMacLife. "Zelfs in deze positie zou het me niet verbazen als het contract aankomt en er staat 'om de 165-ponds titel' op."

UFC houdt kaarten dicht bij zich

Chandler vervolgde: "Je weet maar nooit, want de UFC houdt veel dingen geheim. Zelfs voor ons vechters, toch? Zoals je zag, kondigde Conor het nieuws alweer aan voordat de UFC dat deed. Ik weet zeker dat de UFC tegen hem zei: 'Hé, doe dat niet, want we gaan het aankondigen tijdens de persconferentie na afloop van het gevecht'."

"Typisch Conor, hè? Ze willen veel informatie achterhouden. We wisten de datum al, ik wist al zo'n beetje wat het gewicht zou worden, en toen stuurden ze het pas officieel door."

Het zou voor een titel moeten zijn

"Het zou voor een titel moeten zijn, maar we zullen zien of we er zelf niet eentje kunnen verzinnen," grapte Chandler.

McGregor en Chandler hebben het grootste deel van hun carrière doorgebracht op lichtgewicht, maar er werd gesproken over een clash op middengewicht. Uiteindelijk hebben ze besloten elkaar te ontmoeten op weltergewicht (170 lbs).

Chandler vertrouwt op kracht en explosiviteit

Chandler voegde toe: "Ik denk dat 170 perfect is. 155 pond is niet makkelijk te halen. Dus vechten op 170 zal eerlijk gezegd een perfect trainingskamp opleveren. Ik weeg nu zo'n 190 pond. Naar 170 zakken is relatief makkelijk vergeleken met 155 pond."

"Ik denk dat ik daar fenomenaal zal presteren. Ik ga nog steeds exact dezelfde training volgen. Mijn gewicht zal ongeveer hetzelfde zijn als op 155, alleen zal ik mezelf niet uitdrogen aan het einde. Ik wil groot blijven, ik wil sterk blijven, ik wil explosief blijven. Dus ik denk dat 170 perfect gaat zijn."

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws