Vechtlegende Buakaw overleeft vandaag niet! 'Hij is kleiner en zwakker' Kickboks & Muay Thai Nieuws
Kickboks & Muay Thai Nieuws

Vechtlegende Buakaw overleeft vandaag niet! 'Hij is kleiner en zwakker'

Vechtlegende Buakaw overleeft vandaag niet! 'Hij is kleiner en zwakker'

Nayanesh Ayman verloor in 2018 van Buakaw Banchamek. De twee mannen staan vandaag opnieuw tegenover elkaar in het Rajadamnern Stadium en de Spanjaard is ervan overtuigd dat hij het deze keer veel beter zal doen.

Ayman gelooft dat Buakaw niet in vorm is. De 41-jarige gaat nog steeds sterk als hij zijn vierde decennium als professionele vechter ingaat, maar zijn tegenstander ziet tekenen van achteruitgang.

Ayman torende boven Buakaw uit bij de confrontaties eerder deze week en ziet een andere vechter dan degene die hij vijf jaar geleden in China tegenkwam, "Ik respecteer Buakaw, maar ik ben niet onder de indruk van zijn huidige vorm. Hij ziet er kleiner en zwakker uit."

Beste vorm

Op 35-jarige leeftijd is Ayman zelf ook niet bepaald een opkomend talent. Hoewel Buakaw duidelijk naar het einde van zijn carrière toe werkt, zijn er maar weinig vechters die de duurzaamheid van de tweevoudige K-1 Max winnaar evenaren.

Het is niet duidelijk hoe lang Ayman nog door kan gaan, maar de 35-jarige voelt dat hij op het hoogtepunt van zijn kunnen is, "Ik voel dat ik in mijn beste vorm ooit ben."

Tijd dringt

Tijd is duidelijk een thema voor dit gevecht. Niemand weet hoeveel tijd Buakaw nog heeft als vechter, terwijl Ayman duidelijk voelt dat dit het perfecte moment is om de veteraan te treffen. "Zodra de bel gaat, weet dat Buakaw's tijd dringt."

Ayman heeft ook lang moeten wachten op zijn rematch. Het is vijf jaar geleden dat hij in de openingsronde werd uitgeschakeld bij Kunlun Fight 69 in Guiyang.

Mijn wraak

Het lijkt erop dat Ayman de afgelopen vijf jaar heeft nagedacht over die nederlaag. De Spanjaard voelt dat hij een ernstige tactische fout heeft gemaakt en zegt dat hij ervan heeft geleerd,

"Vijf jaar lang, sinds de knock-out, heb ik geanalyseerd waar ik een fout maakte. De afgelopen vijf jaar heb ik de misstappen ontleed. Ik heb getraind tot op deze dag om beter te zijn, om mijn wraak te hebben."

Op dit moment wordt verwacht dat Buakaw elke strijd wint. Maar de 41-jarige kan niet eeuwig blijven concurreren, vader tijd moet hem uiteindelijk inhalen en Ayman hoopt dat dit precies is wat er vandaag zal gebeuren.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws