Rico Verhoeven onthult zijn gedachten over gevecht tegen Tariq Osaro: 'Huh?' Kickboks & Muay Thai Nieuws
Kickboks & Muay Thai Nieuws

Rico Verhoeven onthult zijn gedachten over gevecht tegen Tariq Osaro: 'Huh?'

Rico Verhoeven onthult zijn gedachten over gevecht tegen Tariq Osaro: 'Huh?'

Rico Verhoeven toonde zich verbaasd over de gemakkelijkheid waarmee hij zijn Glory wereldtitel in het zwaargewicht behield tijdens Collision 6 in het GelreDome-stadion gisteravond. Zijn uitdager, Tariq Osaro, bleek weinig te kunnen uitrichten tegen de onbetwiste kampioen.

Het gevecht tussen Verhoeven en Osaro was opmerkelijk vanwege het gebrek aan opvallende momenten. De wereldkampioen hield vast aan zijn bekende tactische benadering, terwijl Osaro moeite had om aan te vallen. Uiteindelijk werd Verhoeven unaniem uitgeroepen tot de winnaar.

Achteraf verklaarde Verhoeven: "Ik vroeg me af waar hij bleef, ik dacht huh wat doet ie? Ik had verwacht dat hij agressiever zou zijn en meer aanvallen zou inzetten, maar dat gebeurde niet. Hij leek te wachten om mijn aanvallen te counteren, maar ik bleef mijn eigen spel spelen."

Verder zei Verhoeven: "Hoewel ik niet in zijn gedachten kan kijken, denk ik dat mijn bewegingen het voor hem moeilijk maakten om me te raken. Dat verraste hem wellicht. Hij leek niet te weten of hij moest afwachten en counteren of actiever moest zijn. Uiteindelijk ondernam hij echter geen enkele actie."

Met deze overwinning behaalde Rico Verhoeven zijn elfde succesvolle verdediging van de wereldtitel.

Het ontbreken van opwindende momenten zorgde enkele keren voor gefluit en boegeroep vanuit het publiek. Verhoeven reageerde hierop met: "Natuurlijk zijn er mensen die zich afvragen waarom ik niet voor een knock-out ga. Maar ik ben hier om te winnen. Als de kans zich voordoet, zal ik ervoor gaan."

Verhoeven, op 34-jarige leeftijd, gaf een verklaring voor zijn voorzichtige aanpak: "Ik begrijp dat het spektakel kan opleveren als ik volledig in de aanval ga, maar Osaro is een krachtige en slagvaardige tegenstander. Dat kan alle kanten opgaan. Het geeft me juist voldoening als mijn tegenstander zich afvraagt waarom hij me niet kan raken."

Al met al toonde Verhoeven, die na een knieblessure terugkeerde, tevredenheid over zijn prestatie: "Het ging redelijk, niet perfect, maar ook niet slecht. Ik ben mijn strengste criticus. Er zijn nog gebieden waarop ik kan verbeteren, maar ik heb op een goede manier gewonnen."

Wat de toekomst betreft, is het nog onbekend wie de volgende uitdager van Verhoeven zal zijn. Na zijn overwinning op Osaro liet hij weten dat hij zeker nog enkele keren wil vechten, maar niet mee zal doen aan het World Grand Prix toernooi.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws