🎥 'Klopt geen zak van!' Enfusion titelgevecht zwaar onder vuur na omstreden uitslag Kickboks & Muay Thai Nieuws
Kickboks & Muay Thai Nieuws

🎥 'Klopt geen zak van!' Enfusion titelgevecht zwaar onder vuur na omstreden uitslag

🎥 'Klopt geen zak van!' Enfusion titelgevecht zwaar onder vuur na omstreden uitslag

Levi Minkenberg en Mahmoud Sfef streden gisteren om de Enfusion Kickboxing super lichtgewicht wereldtitel. Over de uitslag is flinke consternatie ontstaan, volgens critici zou de verkeerde hebben gewonnen.

Het gevecht tussen Minkenberg en Mahmoud Sfef ligt zwaar onder vuur om de omstreden uitslag. Minkenberg trok aan het korste eind terwijl deze zichtbaar de wedstrijd domineerde. De split beslissing uitslag is dan ook controversieel te noemen.

Social media gaat los op het titelgevecht in Groningen gisteren. De uitslag kwam aan op de jury die Sfef het voordeel gaf. Dit tot grote consternatie en ongeloof zelfs bij de aanwezigen in de ring. Ook de commentator gaf duidelijk aan dat Minkenberg de kickbokswedstrijd geheel naar zich toe trok.

Blinde pannenkoeken

De commentaren zijn dan ook niet van de lucht en zelfs enkele notabele vechters zoals UFC-vechter Jarno Errens betwisten de uitslag. "Overduidelijke winnaar, Levi Minkenberg", schrijft Errens in een commentaar. Deelnemer aan House of Glory Mike Frenken is wat scherper in zijn oordeel naar de jury; "Stelletje pannenkoeken, zet een bril op", zegt deze.

NKF de bond die de jury leverde komt krijgt veel commentaar op de uitslag. "Hier klopt geen zak van, wat een flut jury. Beter draaien ze het om gen geven Levi de titel alsnog." Ook het team achter Sfef was verbaasd over de uitslag, zo blijkt uit bronnen.

Het team achter Minkenberg heeft bij onze redactie aangegeven in protest te gaan tegen de uitslag, wat binnen 24 uur moet plaatsvinden. Het gevecht werd uitgezonden op ViaPlay en is terug te kijken voor degene die zelf een oordeel willen vellen over de uitslag.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws