Rico Verhoeven was aan het overleven in zwaarste gevecht tot nu toe: 'Scheelde niks' Kickboks & Muay Thai Nieuws
Kickboks & Muay Thai Nieuws

Rico Verhoeven was aan het overleven in zwaarste gevecht tot nu toe: 'Scheelde niks'

Rico Verhoeven was aan het overleven in zwaarste gevecht tot nu toe: 'Scheelde niks'

Rico Verhoeven trof in Jamal Ben Saddik tijdens Glory Collision 3 in 2021 zijn taaiste tegenstander tot dan toe. Een gevecht dat de boeken in gaat als een van de bloederigste van Glory blijft onderdeel van gesprek en speculatie.

De beelden van Rico Verhoeven met een vervaarlijke snee onder zijn oog toegebracht door een stoot van Jamal Ben Saddik had volgens critici een teken moeten zijn om de wedstrijd te stoppen. Toch mocht Verhoeven verder, daar waar volgens dezelfde critici andere kickboksers uit de wedstrijd zouden zijn gehaald.

Mike Passenier sprak tijdens de NandoLeaks Podcast over het gevecht wat de zwaargewicht ranking bij Glory zou hebben opgeschud als de partij was gestopt. "Luister, Jamal was destijds nog niet zo lang bij mij, slechts zes weken voor het gevecht", zegt Passenier. "Jamal had de overhand in het gevechten was aan het winnen. Plots veranderde dit doordat Jamal achter Rico aan ging in de ring. Dit gaf Rico tijd te herstellen."

Rico ging in de survivalmodus

Passenier zegt ook dat een vechter als Verhoeven waar hij veel respect voor heeft de kans krijgt te herstellen en opstaat, dit zijn zelfvertrouwen vergroot en de kans om alsnog te winnen. "Rico was aan ht overleven. En iedere seconde die je hem geeft en laat staan, groeit zijn zelfvertrouwen."

Hier lag de kans voor Verhoeven die sterk terug kwam in survivalmodus en Ben Saddik een verlies toebracht. Als het gevecht later had plaatsgevonden had Ben Saddik wellicht de partij naar hem toe kunnen trekken aldus Passenier. Of er ooit nog een gevecht komt tussen de twee is aan Glory, alhoewel deze ongetwijfeld een grote publiekstrekker zou zijn.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws