Glory kickbokser Alim Nabiev's opties voor comeback: 'Een van de beste weltergewichten' Kickboks & Muay Thai Nieuws
Kickboks & Muay Thai Nieuws

Glory kickbokser Alim Nabiev's opties voor comeback: 'Een van de beste weltergewichten'

Glory kickbokser Alim Nabiev's opties voor comeback: 'Een van de beste weltergewichten'

Alim Nabiyev leek even uit de top tien rankings gehaald bij Glory na het Collision 6 event van afgelopen weekend. Dit tot verbazing van fans en insiders die van mening zijn dat Nabiev in de top 10 hoort en deze graag weer zien vechten. Inmiddels is hij weer teruggeplaatst en lijkt er niets aan de hand.

Maar liefst ging drie keer ging Nabiev op voor de weltergewicht titel zonder succes, zijn laatste poging in 2022 voor de toen vacante titel werd omgeven door controverse. Endy Semeleer werd gekroond tot kampioen, terwijl critici vonden dat Nabiev bestolen was van de winst door de jury. Er werd dan ook protest tegen de VON aangetekend de sanctionerende bond die de jury bij Glory levert.

Alim Nabiev een van de beste weltergewichten

Nabiev die in de top 10 van de weltergewichten staat bij Glory, is daar nu als 4e gerangschikt na kampioen Semeleer die op 23 december zijn titel verdedigd tegen debutant Anwar Ouled-Chaib. Al was Nabiev zijn laatste wedstrijd in 2022, toch zou deze op korte termijn een gevecht moeten krijgen, het liefst een rematch tegen Semeleer.

Mocht Glory besluiten Nabiev weer in te zetten dan zou een gevecht tegen een van de drie atleten voor hem, Chico Kwasi, Hamicha of Jay Overmeer zeker het kijken waard zijn. 23 decembr zou een mooi datum zijn volgens insiders, echter zijn Kwasi, Hamicha en Overmeer vorige week nog in actie geweest. Dus een confrontatie met een van hen in december zou te vroeg kunnen zijn.

Murthel Groenhart een voormalig kampioen bij de weltergewichten keerde onlangs terug. Volgens peilingen onder de fans zou een Nabiev vs Groenhart gevecht zeker tot de verbeelding spreken. In 2019 verloor Groenhart van Nabiev tijdens Glory 64: Strasbourg. Dit zou een goed recept kunnen zijn voor een rematch.

Vechter Winst-Verlies-Gelijkspel (KOs)
Endy Semeleer 35-1-0 (17 KO)
Chico Kwasi 42-5-0 (22 KO)
Hamicha 41-2-0 (30 KO)
Jay Overmeer 29-6-0 (15 KO)
Jamie Bates 27-8-0 (3 KO)
Alim Nabiev 52-9-0 (21 KO)

Uit de bovenstaande tabel blijkt dat Alim Nabiev een indrukwekkende staat van dienst heeft, met een hoog aantal overwinningen en een indrukwekkende stootnauwkeurigheid. Hoewel hij misschien niet de meeste knockouts heeft, is Nabiev's vermogen om met stoten te raken en deze te incasseren meer dan goed en wijst dit op zijn sterke prestaties in de ring. Dit maakt hem tot een van de meest veelbelovende vechters in deze vergelijking.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws