'Ik wil mijn GLORY debuut!' Eddy Gafencu na explosief optreden op DFS 18 Kickboks & Muay Thai Nieuws
Kickboks & Muay Thai Nieuws

'Ik wil mijn GLORY debuut!' Eddy Gafencu na explosief optreden op DFS 18

'Ik wil mijn GLORY debuut!' Eddy Gafencu na explosief optreden op DFS 18

Eduard Gafencu het Roemeense weltergewicht met een boksachtergrond en bijgenaamd de "Tornado Kid" vanwege zijn ongelooflijke kicks, maakte zondag een geweldige comeback in het Roemeense kickboksen.

Gafencu versloeg Remy Bonjasky's protégé Ekrem Doruk met drie knockdowns in de zomer van 2019. Slechts zes maanden later versloeg Doruk, Jay Overmeer in Duitsland. Overmeer vecht tegenwoordig succesvol voor Glory en zou een uitdager kunnen worden voor de titel van Andy Semeleer. Gafencu werd vorige maand 30 en is nog steeds in Roemenië.

Hij vertelde de Dynamite Fighting Show: "Zelfs nu heb ik nog steeds een lopend contract, ik heb getekend voor drie jaar met Glory. Ze boden me geen wedstrijden aan. Ik was ongelooflijk teleurgesteld."

Ik heb 6 maanden getraind om terug te komen

De spectaculaire en sterke Roemeen, die tot nu toe altijd 100% gaf in alle uitgevochten partijen, kampte met wat gezondheidsproblemen. Maar nu is hij honderd procent genezen en heeft hij geen last meer van de blessure (lees verder onder video).

"Ik ben zeer goed opgeleid. Ik heb 6 maanden getraind om terug te komen. Ik had de hele tijd motivatie, ik hou echt van hard werken. Nu ben ik ook erg volwassen, ik heb een vrouw en een kind. Een gezin.", zegt de Roemeen.

Controversiële nederlagen

Gafencu debuteerde in een nieuwe promotie nadat hij betrokken was bij twee controversiële nederlagen in de rivaliserende organisatie Colosseum Tournament, wedstrijden die hij beweert te hebben gewonnen.

Arad's beste kickbokser en wereldkampioen in twee divisies, hij won ook duidelijk van Benjamin Masudi, Thomas Doeve, Adelin Mihăilă en Anghel Cardoş. Alle behalve voormalige Glory Cardoş werden geteld door de scheidsrechters tegen Gafencu. De KO met Doeve bereikte ook CNN.

Ik hoop dat we hem snel zijn debuut kunnen laten maken

Daniel Ghiță beschreef Eddy Gafencu als een van de talenten van Roemenië. Glory Matchmaker Robbie Timmers gaf onze redactie een reactie op de beweringen van Gafencu.

Gafencu is sowieso een vechter waar we ons oog op hebben dus ik hoop dat we hem snel zijn debuut kunnen laten maken", zegt Timmers die ook aangeeft dat Gafencu alle vrijheid heeft gekregen om elders te vechten.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws