'Ik sla Plazibat knockout!' Catinas vastbesloten nachtmerrie rivaal te verslaan Kickboks & Muay Thai Nieuws
Kickboks & Muay Thai Nieuws

'Ik sla Plazibat knockout!' Catinas vastbesloten nachtmerrie rivaal te verslaan

'Ik sla Plazibat knockout!' Catinas vastbesloten nachtmerrie rivaal te verslaan

Raul Catinas staat op 19 november tegenover Antonio Plazibat tijdens Glory 82, in Bonn, Duitsland. De Roemeen zegt geen spaan heel te laten van de Kroaat en te gaan winnen op knock-out.

De 28-jarige Plazibat is de huidige nummer 1 na Rico Verhoeven in de Glory zwaargewichtklasse. de Kroaat die vanuit Mikes Gym in Nederland traint heeft in de loop der tijd al meerdere Roemenen verslagen. Hij versloeg Bogdan Stoica in 2016, door TKO na een blessure, Dănuț Hurduc, maar ook Benny Adegbuyi vorig jaar.

Ik sla hem eruit

Toch zegt Catinas niet in de val van de topvechter te stappen en met deze af te rekenen, ook al staat de Roemeen op plek 10 in de rangschikking bij Glory. ,,Het is een moeilijke wedstrijd, maar de Glory-ranglijst interesseert me niet. Ik vecht tegen iedereen", zegt Catinas.

Over het feit dat Plazibat een nachtmerrie tegenstander bleek voor Roemeense kickboksers zegt Catinas; ,,Het maakt niet uit tegen wie hij vocht, verloor of won. Dit gaat over mij. Ik heb het gevoel dat ik hem knock-out ga slaan."

Verrassing

Catinas had gedurende zijn hele carrière 48 gevechten, waarvan 41 gewonnen door KO en 7 keer verloren. Plazibat had 25 wedstrijden en won er 21, waarvan 15 door KO en is 6 jaar jonger dan de Roemeen. ,,Leeftijd maakt niet uit, als je maar fit bent. Zes jaar is geen groot verschil. En voor degenen die het niet weten, in contactsporten bereik je na 30 jaar je fysieke en mentale volwassenheid", aldus Catinas.

Net als Plazibat traint Catinas vanuit Nederland en heeft het volste vertrouwen in de wedstrijd. ,,Met Mike Polanen bereid ik me voor op dit gevecht in de ARJ gym." Topcoach Polanen verklaarde al eerder aan onze redactie dat de fans Catinas niet moeten onderschatten ook al lijkt hij de underdog. Ook kickbokspionier Thom Harinck is het daar mee eens. ,,Catinas beschikt over KO-power, en zal best wel eens voor een verrassing kunnen zorgen", zei Harinck.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws