Wedden op MMA-wedstrijden hoe doe je dat? Wedden op vechtsporten
Wedden op vechtsporten

Wedden op MMA-wedstrijden hoe doe je dat?

Wedden op MMA-wedstrijden hoe doe je dat?

Als je eenmaal goed weet hoe je moet wedden op sport in het algemeen, zal het inzetten op MMA snel en gemakkelijk zijn. Ben je niet bekend met sportweddenschappen, geen zorgen, hieronder hebben we alles goed uitgelegd.

Je krijgt uitgelegd wat je moet weten over hoe je op de MMA kunt wedden, inclusief het belang van MMA-planning, geldlijnweddenschappen, ronde weddenschappen, over/onder ronde weddenschappen, exacte ronde weddenschappen, methode van overwinningsweddenschappen en parlay-weddenschappen.

Het eerste waar we op moeten wijzen is dat de competities ook die in het voetbal meestal een vast schema voor het hele seizoen hebben. Zo weet je meestal in november al precies wanneer en waar je favoriete voetbalclubs in maart zullen spelen. Je kunt in november echter niet voetbal wedden op de competitie van maart, of zelfs december. Tenzij je een futures-weddenschap doet.

Weet waar je inzet

Maar even terug naar MMA. De gevechten worden echter over het algemeen maanden van tevoren gepland en je kunt meestal wedden op de grootste gevechten zodra ze zijn gepland. Er zijn websites die je daar overigens bij kunnen helpen om de juiste bookmaker te vinden, lees bijvoorbeel eens de Bet365 review. Als een van de grootste aanbieders hebben zijn vast de juist Odds voor je klaar staan.

Hoewel vechters van grote namen slechts twee of drie keer per jaar de achthoek betreden, heeft de opkomende populariteit van MMA geleid tot een evenredige toename van het aantal MMA-evenementen. De UFC, promoot bijna wekelijks gevechten. overige MMA-organisaties, zoals Bellator, houden maandelijks of tweemaandelijks evenementen. Als je het allemaal bij elkaar optelt, zijn er altijd MMA-gevechten die klaar zijn om je weddenschap aan te nemen.

Inleggen

Voordat je je geld waar je hard voor hebt gewerkt hebt gaat inleggen, moet je de algemene aard van MMA-weddenschappen begrijpen en de verschillende soorten weddenschappen welke je kunt plaatsen. Net als bij andere sporten, kunnen de kansen voor MMA-gevechten op verschillende manieren in een sportsbook verschijnen. Een groot deel van continentaal Europa gebruikt namelijk decimale odds, maar in het Verenigd Koninkrijk zijn fractionele odds populair .

In de VS en Canada is de meest gebruikte manier om odds weer te geven via "moneyline" (ook bekend als "American" odds). Zo wordt er bijvoorbeeld aangegeven dat UFC-ster McGregor de favoriet is en Diaz de underdog van de partij zal zijn. Ben je favoriet, dan heb je negatieve odds. Ben je de underdog, dan heb je (bijna) altijd positieve odds. Hoe groter het verschil tussen de odds, hoe groter de favoriet.

Het getal naast het minteken (-) geeft aan hoeveel u moet inzetten om $ 100 te verdienen. Het getal naast het plusteken (+) geeft aan hoeveel u kunt verdienen met een inzet van $ 100.

Moneyline-weddenschappen zijn zeer gewild, vooral voor nieuwe gokkers, vanwege de eenvoud: kies gewoon een winnaar tussen de twee strijders.

Naast bovenstaande zijn er tal van andere manieren om op MMA te wedden, zoals ronde weddenschappen en de methode van overwinningsweddenschappen. Bij bovengenoemde is het meestal moeilijker om weddenschappen te winnen omdat er meer potentiële uitkomsten zijn, maar daarentegen kan de potentiële uitbetaling ook veel groter zijn.

Ronde weddenschappen

De meeste grote sportsbooks bieden twee verschillende soorten "ronde weddenschappen" voor grote MMA-evenementen:

Over/onder ronde weddenschappen: Exacte ronde weddenschappen. Onthoud echter eerst dat in tegenstelling tot bokswedstrijden, die tot 12 rondes van drie minuten kunnen hebben, mixed martial arts-gevechten beperkt zijn tot drie rondes van vijf minuten of vijf rondes van vijf minuten voor titelgevechten en hoofdevenementen.

Als je sterk het gevoel hebt dat een gevecht ofwel snel zal eindigen of dat er een duidelijke beslissing zal leiden, dan kan je de over/under inzetten op rondes. Bij dit type weddenschap zal het sportsbook een ronde totaal vermelden (dit zijn het aantal rondes tot het gevecht eindigt door KO of duidelijke beslissing), en hierbij je moet voorspellen of het gevecht langer of korter zal duren dan het gegeven ronde totaal.

Exacte ronde weddenschappen

Hierbij worden gokkers in staat gesteld om geld in te zetten op de exacte ronde waarin het gevecht zal eindigen. De uitbetalingen op weddenschappen met een exacte ronde kunnen behoorlijk lucratief zijn, omdat er veel mogelijke uitkomsten zijn.

Naast wedden op wanneer gevechten zullen eindigen, kun je ook wedden op hoe gevechten gaan eindigen: denk hierbij aan beslissing, ko. Soms kan je ook wedden op beslissing, denk hierbij aan: Unaniem of split.

Als laatste, Parlay-weddenschappen

Een MMA-parlay houdt in dat er wordt gewed op de uitkomst van twee of drie gevechten op één kaart. Neem als voorbeeld een Conor McGregor die het opneemt tegen Nate Diaz, het main event, en Georges St-Pierre staat tegenover Robert Whittaker in het co-hoofdevenement.

De kansen voor deze gevechten zijn: Je gaat op McGregor wedden dat hij Diaz gaat verslaan, maar je wilt ook een grotere potentiële uitbetaling dan zijn kansen bieden. Denk je dat je weet wie er wint bij St-Pierre en Whittaker, kun je wedden op de uitkomst van dat gevecht en zo ook een grotere potentiële uitbetaling genereren.

Je wint uw parlay-weddenschap alleen als alle selecties correct zijn. Als McGregor wint, maar volgens jouw gemaakte keuze in het tweede gevecht verliest, verlies je de volledige inzet.

2 claps
2 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws