🎥 'Glory houdt Rico Verhoeven in stand als kampioen!' Oud K-1 vechter uit kritiek Kickboks & Muay Thai Nieuws
Kickboks & Muay Thai Nieuws

🎥 'Glory houdt Rico Verhoeven in stand als kampioen!' Oud K-1 vechter uit kritiek

🎥 'Glory houdt Rico Verhoeven in stand als kampioen!' Oud K-1 vechter uit kritiek

Glory staat voor haar grote zwaargewicht Grand Prix op 9 maart waar een achttal kickboksers tegen elkaar zullen strijden. Waaronder kampioen Rico Verhoeven waarvan Remy Bonjasky zegt dat Glory deze bewust kampioen lijkt te willen houden. Over de loting is veel gezegd en commentaar gegeven maar hoe deed de K-1 het voorheen?

'Bij een loting verwacht je een bak met ballen met daarin namen van vechters die elkaar kunnen treffen, niet iemand die aanwijst tegen wie hij wil vechten", is een veel gehoord commentaar op de Glory Grand Prix loting voor 9 maart in het GelreDome.

Ver voor de loting plaatsvond waarschuwde experts al dat Glory alle schijn van vooringenomenheid moest zien te voorkomen. Waarmee een hoop kritiek zou worden voorkomen, toch ging de organisatie over tot het laten kiezen van tegenstanders.

Rico Verhoeven moet ten koste van alles kampioen blijven

In de tijden van de K-1 ging dat anders, in een video is te zien voor de nieuwbakken kickboksfans die nog nooit een loting hebben gezien hoe dat ging. Een vechter trekt een bal tevoorschijn waarop een letter uit het alfabet staat en gaat staan op het podium met de vergelijkbare letter.

In de video zien we namen als Peter Aerts, Ernesto Hoost, Sam Greco en Jerome Le Banner die aan de loting mee deden. "De recente loting was teleurstellend, aangezien Verhoeven in zekere zin zijn tegenstander leek te kiezen. Er zijn zaken waar je niet aan moet komen, waaronder de loting voor een toernooi", zegt oud K-1 vechter Remy Bonjasky in het AD.

"Ze hadden een voorbeeld moeten nemen aan hoe het er aan toeging in de K-1 tijdperk. Hoewel elke organisatie graag zijn eigen draai eraan geeft, hadden ze voor deze specifieke loting beter advies bij mij kunnen inwinnen. Het komt over alsof ze de kampioen koste wat kost kampioen willen houden", aldus Bonjasky.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws