VECHTER IN BEELD: topkickbokser Ismael 'Mr Pain' Londt - Vechtsport Info
Home / Columns / VECHTER IN BEELD: topkickbokser Ismael ‘Mr Pain’ Londt

VECHTER IN BEELD: topkickbokser Ismael ‘Mr Pain’ Londt

VECHTER IN BEELD: topkickbokser Ismael 'Mr Pain' Londt

Ismael Londt, Nederlandse kickbokser en nummer 10 van de wereld, ook bekend als ‘Mr Pain’ tekende recentelijk bij ONE Championship.

Ismael Londt hoort in het rijtje van Nederlandse topkickboksers. In zijn carrière heeft Londt een indrukwekkend record van 43-9-1 opgebouwd. Hij stond in de ring tegen grote namen als Rico Verhoeven, en Badr Hari.

Londt die tegenwoordig bij ARJ Trainingen trainen onder leiding van toptrainer Main Polanen tekende eerder dit jaar bij ONE. Een perfecte keuze van zowel Londt als ONE in ogen van de kickboks experts. Dit verzekerd een goede toekomst voor de atleet, maar zijn verleden is ook meer dan indrukwekkend.

Rico Verhoeven verslagen

Alhoewel Londt geboren werd in Nederland komt hij uit voor Suriname, het land van oorsprong. Hij is niet controversieel, zijn imago blijft zuiver en er is voor het publiek niet veel te weten over zijn persoonlijke leven. Hij is in ieder geval een professional. Ismael zal zich in de media afzijdig houden, maar drukt zich goed uit in de ring. Daar doet hij voor niemand onder.

Zoals gezegd stond Londt tegenover de huidige GLORY Kickboxing kampioen Rico Verhoeven. Deze werd versalgen door Londt. Knock-out power is waar Londt zeker over beschikt, ook al ging hij zelf ook onderuit in 2010. Vijf dagen later stond hij weer in de ring en won.

Kampioen

Bij de organisatie Superkomabat maakte hij vanaf dag één indruk. Zijn carrière daar startte met een knock-out overwinning. Zijn hoogtepunt bereikte Londt in juli 2012 toen hij de zwaargewicht titel binnen sleepte bij de organisatie. Tot de dag van vandaag is hij de enige zwaargewicht kampioen van Superkombat.

De tijd van het roemruchte Japanse K-1 brak aan. De K1-carrière van Londt begon met een Grand Prix, waar hij in de finale werd verslagen door de legendarische Mirco Cro Cop. Na een periode van rust kwam in 2016 GLORY Kickboxing om de hoek kijken. Als ware toernooi killer maakte hij daar al snel zijn punt.

Meneer pijn

Er brak na zijn GLORY periode wederom een tijd van rust aan. Met enkele gevechten zoals bij de MixFight organisatie uit Duitsland. Zijn laatste gevecht was in juli 2019 tijdens Mix Fight 27. En dan nu is het tijd voor Londt om bij ONE de strijd aan tegen gaan. Wanneer hij zijn debuut maakt is nog onzeker.

De situatie omtrent de coronapandemie heeft ervoor gezorgd dat ook ONE een pas op de plaats moeten maken. De organisatie kondigde wel aan zeer binnenkort haar Global Fighters in te gaan zetten. Daar valt Londt onder te kwalificeren. Een ding is zeker wie Londt ook treft in zijn debuut zal ondervinden waarom hij de bijnaam ‘Mr Pain’ draagt.

VECHTER IN BEELD is een serie van column artikelen die wij op regelmatige basis publiceren.

Bekijk ook

Rico KO’t Jamal! OORLOG IN DE RING

Rico Verhoeven heeft zijn Glory wereldtitel veilig gesteld,

KO! Gökhan Saki trapt James McSweeney naar verlies

Legende Saki lag flink onder vuur door McSweeney

Wraak voor Badr! Plazibat MEPT Adegbuyi ‘KO’ in verhit gevecht

In de eerste ronde liep Adegbuyi tegen een rechterhoek aan

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page