Home / Columns / VECHTER IN BEELD: Badr Hari het old school kickboksen

VECHTER IN BEELD: Badr Hari het old school kickboksen

Badr Hari (R) in gevecht met Rico Verhoeven (L) in December 2019

Hij is een van de grootste namen in het kickboksen, Badr Hari. Volgens kenners en fans straalt hij dan ook het old school kickboksen uit.

Hij mag dan wel een ‘bad boy’ uitstraling hebben, kickbokslegende Badr Hari. Maar hij is een van de laatste mohicanen als het om een vechter gaat die met een lange staat van dienst nog steeds actief is.

Ooit als zevenjarig jochie door zijn vader naar de kickboksschool gestuurd om zichzelf te leren verdedigen, groeide hij uit tot een vechter om rekening mee te houden. Van It’s Showtime, K-1 en alles wat daartussen ligt tot aan GLORY boekte hij grote successen.

Alles voor de knock-out

Ook dalen kende de topkickbokser, iets waar de media en zijn haters nog maar al te graag op hameren als het uitkomt. Als het om het knokken gaat dan is Badr Hari een voorbeeld van een vechter die uitgroeide tot een ware professional en knock-out expert.

Badr Hari behaalde ook een aantal titels, 2014 GFC Fight Series 1 Heavyweight Tournament Champion, 2009–2010 It’s Showtime Heavyweight champion +95 kg , 2007–2008 K-1 Heavyweight champion en 2002 WPKL Dutch Muay Thai champion (bron Wiki). Bij GLORY is het hem tot dusver nog niet gelukt een titel binnen te slepen.

Voor de titel

Het record van Badr Hari is indrukwekkend 56 gevechten, 41 winstpartijen (30 (T)KO’s). Als je de fans vraagt hoe zij tegen Badr Hari aankijken dan is het algemene antwoord; “een old school pure knokker.” Dat valt ook niet te ontkennen.

Samen met toptrainer Mike Passenier bereidt Badr zich voor op december van dit jaar. GLORY Kickboxing kondigde aan dat hij dan zal vechten. Verwacht wordt dat GLORY kampioen Rico Verhoeven zijn tegenstander zal zijn. Wat er verder nog in het verschiet ligt voor Badr Hari zal de toekomst uitwijzen. Wellicht toch die fel begeerde GLORY Titel?

VECHTER IN BEELD is een nieuwe serie van column artikelen die wij op regelmatige basis zullen publiceren.

Bekijk ook

SORRY: UFC-ster Rozenstruik verontschuldigt zich bij fans (video)

Jairzinho Rozenstruik is niet tevreden met zijn eigen prestatie afgelopen nacht in Las Vegas tegen ...

‘Ik ben klaar voor je’: Volgende gevecht Mike Tyson gelekt

Mike Tyson heeft de smaak van het boksen weer goed te pakken, na zijn wedstrijd ...

Muaythai dichterbij de Olympische spelen met deelname EU Games

De vechtsport Muaythai gaat een grote stap zetten richting de Olympische spelen. Met deelname aan ...

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page