VECHTER IN BEELD: Rico Verhoeven hardcore tot glamour life Columns
Columns

VECHTER IN BEELD: Rico Verhoeven hardcore tot glamour life

VECHTER IN BEELD: Rico Verhoeven hardcore tot glamour life
VECHTER IN BEELD: Rico Verhoeven hardcore tot glamour life

Rico Verhoeven bracht het kickboksen naar de gewone man. De GLORY Kickbokskampioen is voor velen het gezicht van de sport.

Het staat voor velen onomstotelijk vast, Rico Verhoeven is de man die het kickboksen weer groot maakte onder een breed publiek. Toch wordt de topatleet door critici verweten niet veel in huis te hebben, maar is dat wel zo.

Om een kickboksring binnen stappen, klappen en trappen uit te delen maar ook te ontvangen heb je meer dan moed nodig. Het is geen spelletje schaak waar je van achter een bord veilig stukken heen en weer schuift. Toch gebruiken veel kickboksers het schaken in hun gameplan.

Vechtende analyst

Rico Verhoeven is het schoolvoorbeeld van een topvechter die schaakt in zijn wedstrijden. Analyseert, zijn tegenstander leest en reageert. Zijn staat van dienst liegt er dan ook niet om bij GLORY. Ook wordt Rico Verhoeven gezien als de ideale schoonzoon, een vechter met een schone lei maar absoluut een kracht om rekening mee te houden.

Topatleten als Rico Verhoeven moeten veel laten voor de sport. Doen er veel voor, maar worden vaak publiekelijk bekritiseerd als deze roem en rijkdom vergaren. Rico Verhoeven kijkt verder dan zijn vecht carrière, heeft acteer ambities en bevindt zich in jetset kringen.

De beste stuurlui staan aan wal

Niet alleen de gewone man omarmde Rico en het kickboksen, ook prominenten kwamen op zijn weg. "Rico vecht maar een keer per jaar, is een gemaakte kampioen, tegen een echte tegenstander legt hij het af," zomaar een commentaar op de Koning van het Kickboksen. Vast uitgesproken door een expert aan de zijlijn.

Maar is dat wel zo, vergeet niet tegen welke grote namen Rico Verhoeven in de ring heeft gestaan en verslagen. Dat gaat niet vanzelf, daar is kracht en doorzettingsvermogen voor nodig. Maar ook een team op de achtergrond zoals trainer Dennis Krauweel.

Misgunners

"Als je succes en geld hebt, heb je vrienden," een spreekwoord. Maar het lijkt of het succes en vrienden vechters als Rico Verhoeven niet gegund worden. Een dikke sportwagen, leuke uitjes, BNer vrienden daar rust een vloek op. Waarom? Een topsporter die succesvol is mag dat toch uitstralen.

LEES HIER NOG MEER OVER RICO VERHOEVEN

Hoe het ook zij, bij de wereld van het kickboksen hoort Rico Verhoeven. Voor de twijfelaars die hem nog niet kennen, wat haast onmogelijk is. Kijk eens naar de man zijn wedstrijden. Youtube staat er vol mee. Als dat nog niet overtuigd dat er veel nodig is om topsport te bedrijven en aan de top te blijven.

De volgende stap

Rico Verhoeven is aangekondigd om in december de ring weer in te gaan bij GLORY Kickboxing wat zich helaas op een hellend valk bevindt. De organisatie staat onder druk, heeft curatele achter de rug en een Nederlands faillissement. "Stel GLORY valt om, wat gebeurt er dan met Rico," zomaar een van de vele vragen die fans zich stellen.

[wpViralQuiz id=36420]

Een antwoord daarop is niet makkelijk te geven. Een stap naar een andere organisatie, wisseling van carrière weg van de sport. Wie het weet mag het zeggen. Feit blijft dat wat er ook gebeurt, welke stap hij maakt voor de Rico fans blijft hij de koning van het kickboksen.

VECHTER IN BEELD is een serie van column artikelen die wij op regelmatige basis publiceren.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws