De Bodyguards van Geert Wilders: Meesters in kickboksen? Columns
Columns

De Bodyguards van Geert Wilders: Meesters in kickboksen?

De Bodyguards van Geert Wilders: Meesters in kickboksen?

In de wereld van beveiliging en persoonsbescherming staan de bodyguards van Geert Wilders, de prominente Nederlandse politicus, bekend om hun uitzonderlijke vaardigheden. Wat hen onderscheidt, is hun meesterschap onder andere in kickboksen, een vechtsport die zowel kracht als behendigheid vereist.

Het beveiligingsteam van Wilders heeft een rigoureuze training ondergaan, waarbij kickboksen een centrale rol speelt. Deze vechtsport, bekend om zijn effectieve combinatie van stoten en trappen, biedt de bodyguards niet alleen fysieke kracht, maar ook mentale scherpte, essentieel in hun vakgebied.

Waarom kickboksen?

Kickboksen is bijzonder effectief in realistische zelfverdediging scenario's. Het stelt de beveiligers in staat om snel en effectief te reageren op bedreigingen, met een reeks technieken die zowel defensief als offensief kunnen worden ingezet.

Deze vaardigheden zijn cruciaal voor de bescherming van een high-profile figuur als Wilders.

Meer dan alleen vechtsport

De training in kickboksen gaat verder dan het fysieke aspect. Het omvat ook het ontwikkelen van situatiebewustzijn, het beoordelen van dreigingen en het snel nemen van beslissingen onder druk. Deze aspecten zijn onmisbaar voor effectieve persoonsbeveiliging.

De bodyguards zijn getraind om een perfecte balans te vinden tussen aanvallende en verdedigende technieken. Dit stelt hen in staat om Wilders te beschermen in een breed scala van potentieel gevaarlijke situaties, van onverwachte confrontaties tot georganiseerde bedreigingen.

De beveiliging van hooggeplaatste personen zoals Wilders wordt meestal verzorgd door professionele beveiligingsdiensten, zoals de Dienst Koninklijke en Diplomatieke Beveiliging (DKDB) in Nederland.

Opleiding tot professionele lijfwacht

De opleiding tot lijfwacht is een combinatie van de politieopleiding (mbo-4) en specifieke training in persoonsbeveiliging, en duurt ongeveer 2,5 jaar. Tijdens deze periode leren aspirant-lijfwachten vaardigheden zoals schiettraining, procedurele training, aanhoudings- en verdedigingstechnieken, en het besturen van gepantserde voertuigen.

Financiële vergoedingen tijdens en na de opleiding

Gedurende de opleiding ontvangen de kandidaten een salaris dat varieert afhankelijk van hun eerdere werkervaring, met een maximum van 2.982,97 euro bruto per maand. Zonder eerdere ervaring is er een vergoeding van 1.130 euro per maand.

Na het afronden van de opleiding varieert het salaris van een lijfwacht van Geert Wilders tussen de 2.750,03 euro en 4.321,40 euro per maand, afhankelijk van de werkervaring. Daarnaast zijn er extra toeslagen voor nacht- en weekenddiensten, vakantiegeld, een eindejaarsuitkering, en een kledingtoelage van 900 euro netto per jaar voor de aanschaf van een professioneel kostuum.

In deze rol als lijfwacht van een prominente figuur als Geert Wilders, combineren de financiële beloningen zich met de eer en verantwoordelijkheid van het beschermen van een van de meest zichtbare figuren in de Nederlandse politiek.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws