Rico Verhoeven onverslaanbaar! 'Wie is de verlosser die hem kan overwinnen?' Nieuws
Nieuws

Rico Verhoeven onverslaanbaar! 'Wie is de verlosser die hem kan overwinnen?'

Rico Verhoeven onverslaanbaar! 'Wie is de verlosser die hem kan overwinnen?'

Rico Verhoeven regeert meer dan 10 jaar aan de top van het kickboksen bij Glory. En naarmate de tijd vordert is de vraag of hij ooit wel zal verliezen?

Het is niet te ontkennen dat Rico Verhoeven de absolute kampioen is in de wereld van Glory Kickboxing. Tot nu toe is er niemand er in geslaagd om de vechtreus te onttronen, de vraag rest of die er zelfs wel is. Velen hebben geprobeerd Verhoeven van zijn troon te stoten, maar moesten verslagen de aftocht blazen. De enige die echt dichtbij leek was Jamal Ben Saddik.

Wie is de grote verlosser?

De laatste wedstrijd waar de belofte uit de zwaargewicht divisie Tariq Osaro een poging deed strandde ook in een verlies voor de zoveelste uitdager. Toch zou er een kickbokser rondlopen die een bedreiging zou kunnen zijn voor Verhoeven, een uitdager die zijn gevecht voorbij zag gaan en waar volgens insiders Rico niet echt zou staan te trappelen om tegen de ring in te gaan.

Antonio Plazibat, de man die het zou moeten doen tegen Verhoeven raakte zelf zwaar geblesseerd en liep een gebroken arm op in de eliminatie wedstrijd voor een kans tegen Verhoeven. Teamgenoot en latere uitdager van de kampioen, Osaro toonde geen genade. Even was er hoop dat deze de verlosser zou zijn, wat later niet tot wasdom kwam. Vergis je echter niet, Osaro is een topvechter dat heeft hij diverse keren laten zien, tegen Verhoeven kwam het er even niet uit.

2024 wordt een spannend jaar

Sinds de wedstrijd tussen Verhoeven en Osaro gonst het weer flink. Ook de media in het buitenland speculeert erop los. Zal Plazibat de volgende zijn, kan deze de definitieve klap uitdelen? Insider hebben hun twijfels: 'het geplande gevecht werd zwaar gehyped om de zaal vol te krijgen. Logisch ook maar of Plazibat de verlosser is?", zegt een insider (gaat verder onder video).

2024 wordt een jaar waarin fans hopen Verhoeven snel weer in actie te zien, een deelname aan de zwaargewicht GP door de kampioen lijkt niet waarschijnlijk. Bovendien is Verhoeven zo'n beetje de enige Glory vechter met een carrière naast het vechten. Grote kans dat er wat op zijn pad komt wat een gevecht zou kunnen vertragen.

Voor Verhoeven zal het niet veel uitmaken die heeft laten zien na twee jaar afwezigheid, blessure en operatie totaal geen ringroest te hebben. Critici doen de partij tegen Osaro af als een partijtje sparren, maar zegt dat juist niet iets over de kwaliteiten van de kampioen, die zonder teveel inspanning zich naar een overwinning vocht. 2024 wordt wederom een spannend jaar voor de fans en het kickboksen in het algemeen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws