Conor McGregor: Een Leven als UFC-Ster en meer..... Columns
Columns

Conor McGregor: Een Leven als UFC-Ster en meer.....

Conor McGregor: Een Leven als UFC-Ster en meer.....

Conor McGregor, geboren op 14 juli 1988 in Dublin, Ierland, is een naam die synoniem is geworden met de wereld van mixed martial arts (MMA). Hij heeft een opmerkelijke reis afgelegd van een jonge Ierse vechter tot een internationale sensatie en een van de grootste sterren in de geschiedenis van de UFC (Ultimate Fighting Championship).

McGregor ontwikkelde al op jonge leeftijd een passie voor vechtsporten. Hij begon met boksen op 12-jarige leeftijd voordat hij overstapte naar Ierse kickboksen en later Braziliaans jiu-jitsu. Deze diverse achtergrond in verschillende vechtsporten zou hem later helpen bij het ontwikkelen van een unieke vechtstijl in de UFC.

Doorbraak in de UFC

In 2013 tekende McGregor een contract bij de UFC en maakte al snel indruk met zijn ongeëvenaarde zelfvertrouwen, trash talk en spectaculaire knock-outs. Zijn debuut in de UFC was tegen Marcus Brimage, waarbij hij Brimage versloeg in minder dan een minuut. Dit was het begin van wat een buitengewone carrière zou worden.

Op 12 december 2015 behaalde McGregor een mijlpaal in zijn carrière door Jose Aldo te verslaan en de UFC vedergewicht titel te veroveren. Hij had slechts 13 seconden nodig om Aldo knock-out te slaan, wat destijds het snelste gevecht in de geschiedenis van een UFC-titelgevecht was. McGregor ging vervolgens verder naar de lichtgewicht divisie en werd de eerste vechter in de geschiedenis van de UFC die tegelijkertijd in twee gewichtsklassen kampioen was.

Geld, roem en controverses

Met zijn succes op de octagon werd McGregor ook een bekendheid buiten de vechtsportwereld. Hij was betrokken bij enkele van de meest lucratieve gevechten in de geschiedenis van de sport, waaronder een gevecht met bokskampioen Floyd Mayweather Jr. in 2017. Zijn charisma en ongeremdheid maakten hem een publiekslieveling, maar brachten ook controverse met zich mee, zoals zijn beruchte incident in 2018 waarbij hij een bus met UFC-vechters aanviel.

Na een korte onderbreking en een onsuccesvol gevecht tegen Khabib Nurmagomedov in 2018, keerde McGregor in 2020 terug naar de UFC met een overwinning op Donald Cerrone. Hij blijft een van de meest opwindende en polariserende figuren in de sport, altijd in de schijnwerpers vanwege zijn spraakmakende uitspraken en uitdagende persoonlijkheid.

Buiten de MMA-kooi

Naast zijn gevechten in de UFC heeft McGregor ook zakelijk succes behaald. Hij heeft zijn eigen kledinglijn, Proper Twelve Irish Whiskey en is betrokken bij verschillende andere investeringen en ondernemingen.

Conor McGregor is ongetwijfeld een van de meest invloedrijke figuren in de geschiedenis van de vechtsport. Zijn opmerkelijke prestaties, ongeëvenaard charisma en polariserende persoonlijkheid hebben hem een plek bezorgd in de harten van zowel fans als critici over de hele wereld. Zijn nalatenschap als UFC-ster zal nog vele jaren voortleven.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws