Chris Dolman Nederlands sterkste vechter aller tijden? Columns
Columns

Chris Dolman Nederlands sterkste vechter aller tijden?

Chris Dolman Nederlands sterkste vechter aller tijden?

In de nieuwe FNM die volgende week van de pers afrolt staat een groot artikel over Chris Dolman, die door velen wordt gezien als Nederlands sterkste vechter aller tijden.

Dolman, inmiddels 78 jaar, was in zijn glorietijd de beste allround vechter ter wereld. Het MMA bestond nog niet en daarom wordt er veel gespeculeerd of de 3-voudig wereldkampioen Sambo Worstelen (ook Judoka, Karateka en Powerlifter) het ook in de kooi goed zou hebben gedaan.

De sterkste vechter ooit

Collega-Sambo kampioenen als Fedor Emelianenko en Khabib Nurmagomedov bewezen later dat het Sambo Worstelen uitermate geschiktbleek voor het MMA. Dolman was niet alleen op de mat en in de ring een gevreesde tegenstander.

Ook in het nachtleven van Amsterdam had hij een bijna mythische reputatie opgebouwd, in een tijd waarin onderlinge twisten met de vuisten werden beslecht. In de jaren 70 en 80 stond hij aan het hoofd van de ordedienst van Maurits de Vries, beter bekend als ‘Zwarte Joop’ die een enorm gok- en seksimperium op de Amsterdamse Wallen bestierde.

Chris Dolman Nederlands sterkste vechter aller tijden?
FNM Magazine het grootste en compleetste vechtsport magazine van Nederland!

Het werd het veiligste stukje Nederland genoemd omdat Chris Dolman en zijn mannen aanwezig waren. In FNM 29 een groot portret over de sterkste vechter die Nederland ooit heeft gekend.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws