WBC treft maatregelen om Fury vs Usyk gevecht eerlijk te houden Boks Nieuws
Boks Nieuws

WBC treft maatregelen om Fury vs Usyk gevecht eerlijk te houden

WBC treft maatregelen om Fury vs Usyk gevecht eerlijk te houden

De World Boxing Council (WBC) overweegt significante regelwijzigingen voor het aankomende zwaargewicht kampioenschapsgevecht tussen Tyson Fury en Oleksandr Usyk.

Het gevecht tussen Fury en Usyk, dat wordt beschouwd als het grootste boksgevecht van het moment, was oorspronkelijk gepland voor februari, maar is uitgesteld tot 18 mei na een blessure van Fury tijdens een trainingssessie.

WBC-president Mauricio Sulaiman heeft voorgesteld om het aantal juryleden te verhogen van drie naar vijf of zes. Dit voorstel is bedoeld om de kans op controversiële uitslagen te verkleinen en de integriteit van de uitslag te waarborgen. Sulaiman benadrukt dat met meer juryleden de kans op een verkeerde score aanzienlijk vermindert, wat cruciaal is voor een gevecht van deze omvang.

Voorkomen van controverses in de uitslag

Eddie Hearn, de hoofd van Matchroom Boxing, heeft ondanks eerdere meningsverschillen zijn steun uitgesproken voor Tyson Fury. Hearn erkent het respect dat hij heeft voor Fury's prestaties in de bokswereld en benadrukt zijn wens om Fury te zien winnen. Hij ziet Fury als een vertegenwoordiger van het Britse boksen en hoopt dat hij als een ware grootheid erkend zal worden.

Deze voorgestelde regelwijzigingen en de steun van prominente figuren in de bokswereld onderstrepen het belang en de impact van het gevecht tussen Fury en Usyk. Met de mogelijke introductie van extra juryleden en de brede steun voor Fury, belooft het gevecht op 18 mei een historisch en mogelijk baanbrekend evenement in de bokswereld te worden.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws