Oude vijand als vervanger voor Fury in het gevecht tegen Usyk Boks Nieuws
Boks Nieuws

Oude vijand als vervanger voor Fury in het gevecht tegen Usyk

Oude vijand als vervanger voor Fury in het gevecht tegen Usyk

Met slechts twee weken te gaan tot het officiële onbetwiste gevecht op 17 februari, kwam het nieuws naar buiten dat Tyson Fury een snijwond had opgelopen door een van zijn sparringpartners, waardoor het grootste gevecht in de zwaargewicht divisies in 25 jaar werd afgezegd.

Een nieuwe datum is snel vastgesteld voor 18 mei, wat volgens sommigen te vroeg is voor Fury. De aftelling naar de kroning van een nieuwe koning met vier gordels is opnieuw begonnen.

Joshua Stapt mogelijk in de ring

Saoedi-Arabië's Algemene Autoriteit voor Entertainment, Turki Alalshikh, heeft onthuld dat er een boete van $10 miljoen zal zijn voor elke bokser die zich nu terugtrekt. Als Fury zich terugtrekt, mag Usyk kiezen tegen wie hij wil vechten.

Anthony Joshua staat op de eerste plaats voor die potentiële kans, hoewel hij op 8 maart zijn eigen gevecht heeft met de voormalige MMA-ster die bokser werd, Francis Ngannou. Joshua is gewaarschuwd hem niet te onderschatten.

Eddie Hearn en de bereidheid van Joshua

Ondanks de korte tijd tussen deze twee potentiële gevechten, heeft zijn promotor Eddie Hearn aan TalkSport verteld dat de Brit klaar zou zijn, ondanks dat hij eerder twee keer van Usyk heeft verloren. "Het geweldige aan Anthony is dat hij vier keer in 11 maanden zal boksen, wat een uitgelezen kans voor hem is."

"Het is zo verfrissend voor zijn carrière na zoveel periodes van inactiviteit door COVID en het omgaan met grote stadiongevechten en verplichte verplichtingen en mensen die maar wat lopen te kloten", aldus Hearn.

"Hij zal op een gegeven moment rust nodig hebben, maar als hij goed door Ngannou komt en die kans zich voordoet, zou ik denken dat hij klaar zou zijn om tegen Fury of Usyk te vechten."

Dit gevecht is inderdaad een geweldige verzekering voor het geval de snijwond van Fury niet op tijd genezen is, en is een gevecht dat fans meer dan graag zouden zien.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws