'Wat een grap': Uitslag Tommy Fury vs KSI gewijzigd na fout op scorekaart jury Boks Nieuws
Boks Nieuws

'Wat een grap': Uitslag Tommy Fury vs KSI gewijzigd na fout op scorekaart jury

'Wat een grap': Uitslag Tommy Fury vs KSI gewijzigd na fout op scorekaart jury

Het resultaat van de bokswedstrijd tussen Tommy Fury en YouTuber KSI is teruggedraaid nadat er een fout in de scores werd opgemerkt.

Zowel experts als fans hadden de uitslag van wedstrijd tussen KSI en Tommy Fury al in twijfel getrokken nadat het verkeerde resultaat werd aangekondigd als gevolg van een jurylid die zijn eigen scorekaart verkeerd optelde.

Fury werd aanvankelijk uitgeroepen tot de winnaar met een meerderheidsbesluit en scores van 56-57, 56-57 en 57-57 werden bekendgemaakt. Maar Fury had eigenlijk moeten winnen met een unaniem besluit, omdat jurylid Rafael James zijn score abusievelijk als 57-57 had opgeteld, hoewel hij de wedstrijd als 56-57 in het voordeel van Fury had beoordeeld.

Fury tegen KSI gevecht was een aanfluiting

Het resultaat is nu gewijzigd, zodat de records aangeven dat Fury heeft gewonnen met een unaniem besluit, niet met een meerderheidsbesluit. James scoorde vier rondes voor Fury en twee voor KSI, maar berekende de totaalscore van de YouTuber verkeerd, waardoor zijn scorekaart op 57-57 uitkwam en het verkeerde resultaat werd aangekondigd.

Sommige fans waren echter nog steeds niet overtuigd en vonden dat Fury niet genoeg had gedaan om vier rondes te winnen, wat nodig was vanwege een puntenaftrek in de tweede ronde voor een klap op het achterhoofd van KSI.

1 claps
1 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws