🚨 Tyson Fury vs Anthony Joshua gevecht september dit jaar in de maak Boks Nieuws
Boks Nieuws

🚨 Tyson Fury vs Anthony Joshua gevecht september dit jaar in de maak

🚨 Tyson Fury vs Anthony Joshua gevecht september dit jaar in de maak

Tyson Fury en Anthony Joshua zouden bereidt zijn tot een gevecht in september in Engeland, melden bronnen aan ESPN.

Deze week begonnen de gesprekken tussen de promoter van Fury, George Warren, en de promoter van Joshua, Eddie Hearn, aldus bronnen. Dit markeert een terugkeer naar een gesprek dat afgelopen najaar faalde om het veelbesproken gevecht tussen de twee topboksers toch nog tot stand te laten komen.

Fury (33-0-1, 24 KO's) won in december een gevecht tegen Derek Chisora via TKO in de tiende ronde, waarna hij in gesprek ging met Oleksandr Usyk over een onbetwistbaar kampioenschap gepland voor 29 april in het Wembley Stadium in Londen. De onderhandelingen speelden zich af in de media en zijn in maart geëindigd, waardoor Fury, 34, op zoek was naar een nieuwe tegenstander. Fury's aandacht werd daarna getrokken naar een evenement op 15 juli in het VK.

Tyson Fury en Anthony Joshua september de ring in

Dit liet de weg open voor een Fury vs Joshua gevecht in de zomer, aangezien Usyks promoter Alexander Krassyuk de rechten heeft verworven om Usyks verdediging van de titel tegen Daniel Dubois op 12 augustus in Wrocław, Polen te organiseren. Fury heeft zijn team gevraagd om de onderhandelingen met Joshua voor de zomer te bespoedigen, aldus bronnen. Er wordt ook een rematch tussen Joshua en Dillian Whyte gepland in het VK, melden bronnen.

Indien beide partijen een akkoord kunnen bereiken, zou dat een daverende deal betekenen voor de Britse bokssport. De verwachting is dat Fury en Joshua, als de gevechten worden gegeven, elkaar ook nog zullen tegenkomen in december, waar de twee vechters een ambitieus dubbelgevecht zonder publiek in Saudi-Arabië gepland hebben.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws