Mega gevecht! Tyrone Spong treft Andy Ruiz Jr in Mexico Boks Nieuws
Boks Nieuws

Mega gevecht! Tyrone Spong treft Andy Ruiz Jr in Mexico

Mega gevecht! Tyrone Spong treft Andy Ruiz Jr in Mexico

Tyrone Spong zal het grootste gevecht van zijn bokscarrière aangaan als hij Andy Ruiz Jr treft op 16 juli in Mexico. Spong en Ruiz zullen de strijd aangaan op het Triller Fight Club boksevenement in de historische Plaza de Toros in Mexico-Stad.

Triller maakte de aankondiging afgelopen nacht dat Spong en Ruiz Jr die twee keer tegen bokslgende Anthony Joshua in de ring stond de strijd met elkaar aan zullen gaan. Ruiz zorgde voor een grote schok in de bokswereld toen hij in juni 2019 Joshua versloeg en al diens wereldtitels claimde (WBA, IBF, WBO en IBO).

In december dat jaar verloor Ruiz deze titels echter weer in een rematch met de Britse bokslegende. Ruiz zal voor het eerst in iets meer dan een jaar strijden, nadat hij Chris Arreola in 2021 had verslagen. Ondertussen krijgt Spong de grootste kans van zijn carrière als de voormalige kickbokslegende terugkeert naar het boksen, waar hij tussen 2015 en 2019 een perfect 14-0-record had vergaard.

Grote impact

Spong had eerder een gevecht geboekt tegen de toekomstige zwaargewicht kampioen Oleksandr Usyk, maar dit viel in het water nadat Spong positief had getest op een verboden stof. Later bleek er niets aan de hand, maar Spong had de kans voor het gevecht tegen Usyk al gemist (gaat door onder video).

Uiteindelijk keerde Spong terug naar MMA, waar hij onlangs vocht voor Eagle FC tijdens het eerste evenement van de organisatie in de Verenigde Staten. Spong verloor echter van de Rus Sergej Kharitonov. Nu zal Spong ongetwijfeld proberen zijn recente verlies goed te maken bij zijn terugkeer naar het boksen met het gevecht dat gepland staat tegen Ruiz in juli.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws