Boksbond bijt terug na kritiek: 'Volledig uit de lucht gegrepen' Boks Nieuws
Boks Nieuws

Boksbond bijt terug na kritiek: 'Volledig uit de lucht gegrepen'

Boksbond bijt terug na kritiek: 'Volledig uit de lucht gegrepen'

De Nederlandse Boksbond reageert op de aantijgingen en kritiek die zij te verwerken kreeg gisteren op social media. Aangekondigd werd dat bokstalent Alicia Holzken stopt, er wordt met de vinger gewezen naar de boksbond.

Facebook ontplofte gisteren na de aankondiging dat Holzken stopt met boksen. Paul Holzken, vader en trainer van het bokstalent uitte zijn frustratie over de gang van zaken tussen Alicia en de boksbod, dit kon rekenen op flink wat bijval en steun voor Holzken.

Beloftes niet na gekomen

Een van de grote struikelblokken was een maandelijkse financiële vergoeding die was toegezegd aan het bokstalent om zich volledig te kunnen richten op de sport. ,,Alicia kreeg twee maanden betaald tot zij te horen kreeg na twee maanden dat er geen geld meer was", schreef Paul Holzken op Facebook die bondsvoorzitter René Braad aanwijst als een van de boosdoeners.

De Nederlandse Boksbond reageerde gisteravond in een verklaring zeggende dat er sprake is van 'lasterlijke praat'. ,,Het bestuur van de Nederlandse Boksbond heeft vandaag kennisgenomen van een kritisch bericht op sociale media. Zoals tegenwoordig gebruikelijk is, is daarop de nodige toetsenbord-actie gevolgd van digitale pugilisten die niet geïnteresseerd zijn in de feiten", zegt de bond.

Volledig uit de lucht gegrepen

,,Wij zijn van mening dat weerwoord richting goedwillenden noodzakelijk is, omdat het bericht volledig uit de lucht gegrepen is. De inkomsten van de Nederlandse Boksbond zijn helaas beperkt en maken extra – lees: financiële – ondersteuning van individuele boksers maar zeer beperkt mogelijk."

,,Toch is er in het betreffende geval een keurige regeling getroffen, die liep tot het WK in december. Dat het toernooi als gevolg van de coronapandemie uitgesteld werd, kan de Boksbond moeilijk aangerekend worden", aldus de bond die achter haar voorzitter Braad blijft staan. De bond zegt deze dankbaar te zijn voor diens tomeloze inzet.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws