? Schokkend! Boksertje (10) begeeft het bijna tijdens afvalrace Boks Nieuws
Boks Nieuws

? Schokkend! Boksertje (10) begeeft het bijna tijdens afvalrace

? Schokkend! Boksertje (10) begeeft het bijna tijdens afvalrace

De voorzitter van de World Boxing Council Mauricio Suleiman hekelde de schokkende video van een 10-jarige jongen die werd onderworpen aan de radicale methode voor gewichtsvermindering. De videobeelden roepen woede en vragen op.

Dat het overantwoord is om op het laatste moment nog zoveel mogelijk gewicht te verliezen is bewezen door een aantal doden die te betreuren zijn. Vijf jaar geleden was er een tragisch geval met de Schotse kickbokser Jordan Coe. Deze 20-jarige vechter verloor zijn leven toen hij drie kilo op één dag probeerde te verliezen en stierf tijdens het voltooien van een van zijn veeleisende trainingssessies. Hij werd gevonden op de straten van Thailand, gekleed in een dikke jas bij 36 graden.

Dat nu zelfs kinderen aan deze brute methode onderworpen worden is zorgwekkend. Mauricio Sulaiman, voorzitter van de WBC (World Boxing Council) hekelde de video op zijn sociale media: "Deze video is zo verontrustend! Zoveel onwetendheid over gewichtsverlies op alle niveaus", schrijft Suleiman.

Onverantwoord

,,Dit kind zo te zien lijden is bruut en crimineel en marteling. Gewicht en uitdroging zijn de oorzaak van de meeste, zo niet alle dodelijke ongevallen bij boksen en contactsporten." Het bokstertje wiens naam niet bekend is leidt zichtbaar.

Terwijl het zweet letterlijk uit het jonge kind loopt zegt zijn coach; ,,Weet je nog tegen wie je vecht. Hij kijkt deze video ook." Extreem afvallen kan alleen als dit wordt begeleidt door een kundige arts. Zelf het proces aangaan onverantwoord en dodelijk.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws