VIDEO: Jonge kickbokser sterft, zweet zichzelf letterlijk dood vóór de wedstrijd! - Vechtsport Info
Home / Nieuws / VIDEO: Jonge kickbokser sterft, zweet zichzelf letterlijk dood vóór de wedstrijd!

VIDEO: Jonge kickbokser sterft, zweet zichzelf letterlijk dood vóór de wedstrijd!

Een Schotse kickbokser is gestorven na een schijnbare poging om af te vallen als voorbereiding op een gevecht in Thailand.

Regelmatig druppelen de afgelopen tijd berichten binnen van vechtsporters die sterven tijdens de voorbereiding van hun wedstrijden. wij kunnen er dan ook niet vaak genoeg op hameren dat het extreme afvallen of weight cutting, erg risico vol kan zijn. Op de redactie kregen wij een bericht binnen uit Thailand van iemand die ons attendeerde op de dood van een jonge kickbokser uit Schotland, die al enige tijd trainde in Thailand op zoek naar roem. De reden dat men ons berichte was het feit dat men wilde wijzen op het gevaar van het extreem afvallen.

Door verzwakking gestorven door extreme hitte

Het lichaam van de 21-jarige Jordan Coe werd op een zondagochtend in in maart vorig jaar ontdekt, gekleed in meerdere lagen kleding. Hij was 6,6 kilo over de limiet van de gewichtsklasse voor een zondagavondgevecht in de noordoostelijke provincie Nakhon Ratchasima, en was zaterdagmorgen voor het laatst gezien toen hij op weg was van een resort om te gaan trainen. Politie woordvoerder Prachakorn zei dat Coe geprobeerd had om de gewichtslimiet voor het gevecht te halen, en dat de voorlopige autopsieresultaten toonden dat extreem zweten en hitte de doodsoorzaak was.

Follow their dream. No matter what it may be

“Fighting this Sunday on Sa-ngam ASEAN promotion in Korat. Loving the constant fighting each month. Almost 3 years living in Thailand and with each year, I always learn more and more. Thank you to my team, family, friends and fans for always helping me on my journey. I recommend anyone to go with their gut feeling and follow their dream. No matter what it may be.” Was het bericht dat Jordan nog plaatste in zijn voorbereiding.

Liefdevolle constante gevechten elke maand

In een praktijk die als risicovol voor hun gezondheid wordt beschouwd, proberen boksers die proberen een gewichtslimiet te halen in de aanloop naar een gevecht vaak zoveel mogelijk water te verliezen door zweten. Jordan had ongeveer drie jaar in de noordoostelijke provincie Ubon Ratchathani doorgebracht, waar hij trainde in de sport van kickboksen, ook bekend als Muay Thai. “Liefdevolle constante gevechten elke maand,” zei Jordan in een van zijn laatste Facebook-post om zijn geplande gevecht te promoten. Overigens houdt de familie van Jordan zijn Facebook pagina in de lucht als herinnering aan de jonge vechter.

Bekijk ook

Uit de cel de ring in! 'Stop nooit met vechten'

Uit de cel de ring in! ‘Stop nooit met vechten’

Ruim 8 maanden bracht Velasquez door in de gevangenis

Billy 'Bruce Lee' leverkicks rivaal kotsmisselijk! 'Nasty'

Billy ‘Bruce Lee’ leverkicks rivaal kotsmisselijk! ‘Nasty’ (video)

Deze ging schreeuwend van de pijn en kotsmisselijk naar het canvas

'Nazi' Kanye West gaat klappen krijgen van Joodse UFC-vechter

‘Nazi’ Kanye West gaat klappen krijgen van Joodse UFC-vechter

Hij ging achter West aan vanwege de recente

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page