Oud-bokskampioen Klitsjko: IOC plaatst smet op olympische geest Boks Nieuws
Boks Nieuws

Oud-bokskampioen Klitsjko: IOC plaatst smet op olympische geest

Oud-bokskampioen Klitsjko: IOC plaatst smet op olympische geest

Volodymyr Klitsjko de voormalige wereldkampioen boksen is niet blij met het Internationaal Olympisch Comité, omdat deze Rusland en Belarus onder neutrale vlag willen toelaten op de Spelen.

De 47-jarige Oekraïner plaatste op Twitter, een bericht met daarin een foto van zichzelf. Deze was genomen op met de olympische Spelen van Atlanta 1996 waar hij de gouden medaille won.

"Het IOC machtigt de Russische en Wit-Russische atleten om onder "neutrale vlag" deel te nemen aan de Olympische Spelen. Deze beslissing is een valse vlag", zegt Klitsjko. "Thomas Bach dient de kleuren en belangen van Rusland. Deze beslissing besmet de Olympische geest en is net als deze oorlog: onzinnig."

Atleten uit Rusland en Belarus die de oorlog openlijk steunen, moeten niet welkom zijn op de spelen. Dat geldt ook voor sporters die in daar in het leger dienen of bij veiligheidsdiensten werken. Over mogelijke deelname van Russen en Belarussen aan de Olympische Spelen van 2024 in Parijs moet het IOC nog een beslissing nemen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws