Wladimir Klitschko (46) overweegt boksrentree: 'Rematch met Fury' Boks Nieuws
Boks Nieuws

Wladimir Klitschko (46) overweegt boksrentree: 'Rematch met Fury'

Wladimir Klitschko (46) overweegt boksrentree: 'Rematch met Fury'

Wladimir Klitschko overweegt een terugkeer naar boksen op 46-jarige leeftijd. Klitschko ging in 2017 met pensioen na in 11 epische ronden te hebben verloren van Anthony Joshua op Wembley. Momenteel bevindt Klitschko zich in de Oekraïne waar hij de wapens opnam tegen de Russische invasie.

Het was dezelfde setting waarin Tyson Fury die de Oekraïner in 2015 versloeg, Dillian Whyte dit weekend met een brute uppercut uitschakelde. Klitschko feliciteerde zijn oude rivaal terwijl hij een plan onthulde om de oudste zwaargewicht kampioen van het boksen te worden.

Hij vertelde BILD: ,,Ik heb ook geleerd dat je ondanks de oorlog het leven niet moet vergeten. Sport maakt deel uit van mijn leven. Ik ben heel blij dat Tyson Fury heeft gewonnen.Wie weet, ik wil hier niets groots beloven, maar als ik in goede vorm ben en vooral dat de oorlog in Oekraïne binnenkort zal eindigen en dat onze grenzen bestaan ​​zonder dat er een invasie komt van Rusland, wie weet dan uiteindelijk?”

Je weet nooit

Klitschko kijkt hier mee naar George Foreman, nu 73, deze ging aanvankelijk met pensioen in 1977 op 28-jarige leeftijd, maar keerde tien jaar later terug in de ring. De Amerikaan schakelde in 1994 vervolgens Michael Moorer uit en werd op 45-jarige leeftijd de oudste zwaargewicht kampioen ooit (lees verder onder video)

Klitschko is in een positie om dat record te breken, maar heeft tijdens de Russische invasie een veel grotere strijd omhanden. Hij meldde zich in februari bij het Oekraïense reserveleger en nam moedig de wapens op. Klitschko ging met pensioen na zijn legendarische gevecht met Joshua en sloeg kort daarna een rematch af.

En als Klitschko terugkeert naar de ring, kan een rematch met Fury wachten, ondanks het feit dat de Gypsy King beweert dat zijn overwinning op Whyte de finale zal zijn in zijn iconische carrière.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws