🎥 Ongekend! Beterbiev vernietigt Smith in historische titelstrijd Boks Nieuws
Boks Nieuws

🎥 Ongekend! Beterbiev vernietigt Smith in historische titelstrijd

🎥 Ongekend! Beterbiev vernietigt Smith in historische titelstrijd

In een spannende bokswedstrijd op gisteravond in Quebec City, behield Artur Beterbiev (20-0, 20 KOs) zijn IBF/WBC/WBO lichtzwaargewicht titels met een technische knock-out overwinning in de zevende ronde op Callum Johnson (29-2, 21 KOs).

Het beslissende moment

In de zevende ronde trof Beterbiev, Smith met een verwoestende rechterstoot die hem op zijn grondvesten deed schudden. Beterbiev greep zijn kans en bestookte de 33-jarige Smith met meerdere krachtige stoten op het hoofd, waardoor Smith neerging. Smith, zichtbaar aangeslagen, bleef tot de telling van zeven liggen voordat hij weer opstond.

Het was duidelijk dat hij de ronde niet zou uitzitten. Beterbiev ging vervolgens voor de afwerking en landde nog twee schone stoten die Smith opnieuw vloerden. Buddy McGirt, de trainer van Smith, kwam de ring in om de scheidsrechter te vragen de strijd te staken. De officiële tijd van de stopzetting was 2:00 in de zevende ronde.

Beterbiev's reactie en toekomstplannen

Na de wedstrijd sprak Bernardo Osuna met Artur Beterbiev over zijn overwinning en toekomstplannen. Beterbiev schreef zijn succes toe aan geluk, hard werk van zijn team en coach. Op de vraag naar zijn strategie tegen de lange en sterke Callum Smith, gaf Beterbiev aan dat ze meerdere strategieën hadden voorbereid.

Hij bedankte Smith voor de sterke strijd en benadrukte dat geluk aan zijn zijde was. Op de vraag naar een toekomstige strijd tegen Dmitry Bivol voor de onbetwiste kampioenstitel in de categorie tot 175 lbs, bevestigde Beterbiev zijn interesse en ambitie om de enige andere riem in deze gewichtsklasse te veroveren.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws