Katie Taylor neemt het op tegen Chantelle Cameron voor het Super Lichtgewicht Kampioenschap Boks Nieuws
Boks Nieuws

Katie Taylor neemt het op tegen Chantelle Cameron voor het Super Lichtgewicht Kampioenschap

Katie Taylor neemt het op tegen Chantelle Cameron voor het Super Lichtgewicht Kampioenschap

Op 20 mei zal de ongeslagen en onbetwiste vrouwenweltergewicht kampioene Katie Taylor een gewichtsklasse hoger gaan om het op te nemen tegen Chantelle Cameron.

Mocht Taylor uit deze wedstrijd als overwinnaar tevoorschijn komen, dan zal zij een tweevoudig onbetwist kampioene zijn, een zeldzaam iets in elke periode van boksen, laat staan in het hedendaagse. Taylor was oorspronkelijk van plan om een rematch te hebben met Amanda Serrano, met wie ze vorig jaar een ware oorlog heeft uitgevochten. Serrano moest helaas afhaken vanwege een blessure. Taylor besloot toen om de volgende grootste uitdaging aan te gaan.

"Toen Serrano afhakelde was dit de natuurlijke wedstrijd om te maken", zei Taylor in een persconferentie op zaterdag. "Het zijn twee ongeslagen, regerende onbetwiste wereldkampioenen die tegen elkaar strijden en ik geloof dat dat nog nooit eerder is gebeurd in de moderne tijd van de sport."

Katie Taylor besloot om de volgende grootste uitdaging aan te gaan

Naast de kans om nog een onbetwiste wereldtitel te winnen, is Taylor diep enthousiast om in haar geboorteland Ierland te vechten. "Mensen praten al een tijdje over deze wedstrijd", zei ze, "dus ik ben blij dat het gaat gebeuren en ik kijk ernaar uit om op 20 mei in Dublin een tweegewicht onbetwiste kampioene te worden.

De 17-0 Cameron is ook erg enthousiast over deze kans om Taylor tegen te gaan, want met uitzondering van Claressa Shields is Taylor de meest bekende en meest gewaardeerde vrouw in de professionele bokssport. "Het voelt bizar dat de wedstrijd echt gaat gebeuren", zei Engeland's Cameron.

De kers op de taart

"Het voelt alsof mijn hele professionele carrière is gebaseerd op deze wedstrijd en ik had nooit gedacht dat het echt zou gebeuren om een of andere reden." Nu ze de kans heeft om Taylor te verslaan, maakt Cameron duidelijk dat ze van deze kans gebruik wil maken. "Het verdedigen van mijn titels tegen Taylor zal de kers op de taart voor mij zijn", zei Cameron.

"Ik kan niet wachten om deel uit te maken van het historische moment waarop Katie Taylor terugkeert naar Ierland om de geschiedenis te schrijven en een tweegewicht onbetwiste kampioene te worden", zei Matchroom baas Eddie Hearn. "Dit is de wedstrijd waarop het vrouwenboksen op heeft gewacht en het is een eer om deze aan de fans over de hele wereld te kunnen brengen."

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws