Katie Taylor boekt meesterlijke overwinning op Miriam Gutierrez Boks Nieuws
Boks Nieuws

Katie Taylor boekt meesterlijke overwinning op Miriam Gutierrez

Katie Taylor boekt meesterlijke overwinning op Miriam Gutierrez
Katie Taylor boekt meesterlijke overwinning op Miriam Gutierrez

De Ierse Katie Taylor wist met verve de de Spaanse Miriam Gutierrez te verslaan gisteravond in The SSE Arena, Wembley. Taylor blijft hiermee de ongeslagen kampioen.

Het was Taylor die vanaf het begin de wedstrijd naar zich toe trok. De Spaanse had geen schijn van kans tegen de Ierse die maar weer eens liet zien waarom zij de onbetwiste wereldkampioen is. Gutierrez had geen wapens genoeg in haar arsenaal om Taylor te weerstaan.

Taylor die bekend staat om haar agressieve stijl van boksen deed Gutierrez flink wankelen na een heftige combinatie van stoten. Dit bleef gedurende de gehele wedstrijd de Spaanse achtervolgen. De Ierse sloopkogel bleef op Gutierrez afkomen als een ware wervelstorm.

Geef niet op

Toch wist Gutierrez zich staande te houden tot de laatste ronde. Echter had niemand geklaagd als de wedstrijd al eerder gestopt zou zijn. Taylor die haar WBC, WBA, IBF en WBO lichtgewicht titels niet los wilde laten liet een staaltje van top boksen zien.

Het kwam aan op de jury die de wedstrijd scoorde op 100-89, 100-90 en 99-91 in het voordeel van de Ierse Taylor. Voor Taylor was dit weer een bewijs dat zij tot de absolute top van het boksen behoort. Taylor lijkt met de overwinning ook de smet van de matches tegen Delfine Persoon van zich afgeworpen te hebben.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws