'Ik sloop je weer!' Anthony Joshua opgejaagd door oud-rivaal Boks Nieuws
Boks Nieuws

'Ik sloop je weer!' Anthony Joshua opgejaagd door oud-rivaal

'Ik sloop je weer!' Anthony Joshua opgejaagd door oud-rivaal

Andy Ruiz Jr, de bokser uit Mexicali, heeft niet lang gewacht om zijn langverwachte terugkeer naar de ring aan te kondigen. Hij maakte gebruik van zijn aanwezigheid in Saoedi-Arabië om Anthony Joshua en Joseph Parker uit te dagen, nadat zij hun gevechten hadden gewonnen.

Ruiz's activiteit sinds wereldtitel verlies

Ruiz is enige tijd inactief geweest, met slechts twee gevechten sinds zijn wereldtitelverlies aan Joshua vier jaar geleden. Op 34-jarige leeftijd zien zijn rivalen hem als een gewilde tegenstander.

"Ik wou dat ik degene was die tegen Joshua had gevochten," zei Ruiz in Riyad, Saoedi-Arabië. "En als ik niet direct tegen hem kan vechten, kan ik eerst tegen Parker vechten."

Ruiz's strategie voor een mogelijke trilogie met Joshua

Met bijna geen ringoptredens sinds december 2019, werden beide tegenstanders van Ruiz gezocht om hem de overwinning te bezorgen, aangezien noch Chris Arreola noch Luis Ortiz boksers van zijn niveau waren (lees verder onder video).

Ruiz zou moeten denken aan een overwinning voordat hij een mogelijke trilogiewedstrijd met Joshua uitdaagt, aangezien de Britse bokser andere rivalen heeft om zijn record en persoonlijk fortuin te vergroten.

De meest logische stap voor Ruiz

Het meest logische in deze situatie zou zijn dat Ruiz eerst een voorbereidend gevecht zoekt voordat hij wraak zoekt voor het verlies tegen AJ. Vervolgens zou Joseph Parker in actie komen, die na de overwinning op Wilder zonder zichtbare tegenstanders zat.

Parker weet al dat hij in maart niet tegen Joshua zal kunnen vechten en hij zou niet accepteren om tegen Joe Joyce en Zhilei Zhang te vechten vanwege het gevaar om verslagen te worden, vooral door Zhang die een verwoestende knock-out aan Joyce leverde.

Daar zou de naam van Ruiz opduiken aan de horizon, aangezien hij respectabel is voor het CV en op papier momenteel niet veel risico zou vormen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws