Joshua vs. Ngannou: Het volgende zwaargewicht boks spektakelstuk Boks Nieuws
Boks Nieuws

Joshua vs. Ngannou: Het volgende zwaargewicht boks spektakelstuk

Joshua vs. Ngannou: Het volgende zwaargewicht boks spektakelstuk

Na de onverwachte wendingen tijdens het 'Day of Reckoning' boksevenement, waar Anthony Joshua en Deontay Wilder hun respectievelijke tegenstanders Otto Wallin en Joseph Parker troffen, is de bokswereld klaar voor een nieuw titanengevecht: Joshua versus Francis Ngannou.

Joshua's triomf en Wilder's verlies

Joshua voldeed aan de verwachtingen door Wallin te verslaan met een stoppage in de vijfde ronde, maar Wilder verloor verrassend van Parker via een unanieme beslissing. Deze uitslagen hebben de plannen voor een Joshua-Wilder gevecht, dat al vijf jaar in de maak was, op losse schroeven gezet (lees verder onder video).

Francis Ngannou, voormalig UFC-zwaargewichtkampioen, maakte indruk in zijn boksdebuut in oktober door WBC-zwaargewichtkampioen Tyson Fury neer te slaan en hem tot een split decision te dwingen. Deze prestatie leverde Ngannou een 10e plaats op in de WBC-ranglijst.

De Logische Volgende Stap

Met het wegvallen van de Joshua-Wilder match-up, is een gevecht tussen Joshua en Ngannou de meest logische en spannende volgende stap. Ngannou heeft al interesse getoond in lucratieve bokswedstrijden tegen zowel Wilder als Joshua, en nu lijkt de tijd rijp voor zo'n confrontatie.

Filip Hrgovic, die ook een overwinning behaalde tijdens het 'Day of Reckoning' evenement, wordt gezien als een andere mogelijke tegenstander voor Joshua. Een gevecht tegen Hrgovic zou voor de IBF-zwaargewichttitel kunnen zijn, maar het lijkt erop dat een confrontatie met Ngannou commercieel gezien aantrekkelijker is.

Een gevecht van formaat

Een match tussen Joshua en Ngannou zou niet alleen de boks- en MMA-gemeenschappen samenbrengen, maar ook een echt pay-per-view spektakelstuk zijn. Ngannou, met zijn sterrenstatus in de MMA-wereld en opkomende bekendheid in het boksen, is een lucratievere tegenstander voor Joshua dan Hrgovic.

Een overwinning op Ngannou zou Joshua niet alleen een wereldtitel kunnen opleveren, maar ook de deur openen naar nog grotere en lucratievere kansen, zoals een langverwachte confrontatie met Fury.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws