Hersentrainer! Deze boksles kan niet gezond zijn (video) Boks Nieuws
Boks Nieuws

Hersentrainer! Deze boksles kan niet gezond zijn (video)

Hersentrainer! Deze boksles kan niet gezond zijn (video)

Een video waarin een bokser een aantal stevige stoten op zijn hoofd blijft incasseren kan rekenen op veel kritiek. De constante impact moet wel schade aanrichten.

Stoten tegen je hoofd in een boksles kunnen levensgevaarlijk zijn als ze worden gedaan met te veel kracht. Hoewel het goed is om stoottechnieken te oefenen, moet men hierbij voorzichtig en verantwoordelijk zijn. Dat is de boksleraar in deze video verre van dat.

De video kan dan ook rekenen op veel kritiek van kijkers. "Dit kan niet gezoend zijn, waarom zou je zoiets doen", schrijft een reageerder. De hersenstam is het meest vitale gebied van de hersenen en beschermt alle andere delen ervan.

Wanneer je echter harde stoten op of rondom je hoofd ontvangt, kan dit schadelijk zijn voor deze belangrijke regio. Teveel stoten tegen je hoofd kunnen verschillende problematische gezondheidsproblemen veroorzaken, variërend van hersenschudding tot trauma aan de hersenstam en mogelijk zelfs dood.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws