Gennadiy Golovkin benoemd tot President van Kazachstan Olympisch Comité Boks Nieuws
Boks Nieuws

Gennadiy Golovkin benoemd tot President van Kazachstan Olympisch Comité

Gennadiy Golovkin benoemd tot President van Kazachstan Olympisch Comité

Gennadiy Golovkin, bekend om zijn succesvolle bokscarrière, betreedt een nieuwe fase in zijn leven. Golovkin kondigde aan dat hij benoemd is tot President van het Olympisch Comité van Kazachstan, een aankondiging die maandag op zijn sociale media verscheen.

Golovkin's dankwoord

"Ik wil mijn oprechte dankbaarheid uitspreken aan iedereen, voor al die warme wensen die ik de hele dag ontvang over mijn verkiezing als President van het NOC Kazachstan," zei Golovkin. "Ik ben meer dan blij om mijn land te vertegenwoordigen in de wereldwijde Olympische Beweging."

Tom Loeffler, die Golovkin gedurende het grootste deel van zijn professionele carrière promootte, uitte zijn feestelijke commentaar op Golovkin's benoeming. "Het is geweldig om te zien dat Gennadiy benoemd is tot President van het Nationaal Olympisch Comité van Kazachstan," vertelde Loeffler aan The Ring maandagavond. "Het is een welverdiende eer voor hem en ik weet zeker dat hij het heel goed zal doen, met alle ervaring die hij heeft in zowel de amateur- als de professionele sport."

Golovkin's prestaties en toekomst

Golovkin was een uitstekende amateur, die de zilveren medaille won op de Olympische Spelen van 2004, wat het hoogtepunt was van een carrière met een record van 345-5 voordat hij in mei 2006 professional werd. In zijn laatste gevecht in september 2022, heeft Golovkin, die op 8 april 42 wordt, niet meer gevochten sinds hij verloor van Ring Magazine en onbetwiste super middengewicht kampioen Canelo Alvarez.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws