'Khamzat Chimaev heeft geen ballen!' Rivaal wil op de vuist met UFC-ster MMA Nieuws
MMA Nieuws

'Khamzat Chimaev heeft geen ballen!' Rivaal wil op de vuist met UFC-ster

'Khamzat Chimaev heeft geen ballen!' Rivaal wil op de vuist met UFC-ster

Paulo Costa heeft het gehad met het achterna jagen van Khamzat Chimaev. Een middengewicht wedstrijd tussen Costa en Chimaev stond gepland voor afgelopen oktober bij UFC 294, maar Costa moest zich terugtrekken wegens een ellebooginfectie.

Chimaev bekritiseerde Costa voor zijn terugtrekking, en nu slaat Costa terug door Chimaev te beschuldigen van het vaak missen van gevechten.

Costa's uitspraken

"Hij moet stoppen met weglopen," zei Costa in een interview met Submission Radio. "Hij moet ballen hebben om mij onder ogen te komen. Al lange tijd vermijdt deze kerel gevechten. Hij heeft geen ballen. Als de tegenstander hem niet pusht, heeft hij geen moed om te vechten.

Hij wil makkelijke gevechten, hij wil niet vechten tegen jongens zoals ik of [Robert] Whittaker of iemand anders. Hij wil vechten tegen jongens zonder worstelen, geen jiu-jitsu spel, geen grappling, zoiets. Geen ballen."

Chimaev's recente gevecht

In plaats daarvan vocht Chimaev tegen voormalig weltergewicht kampioen Kamaru Usman in een middengewicht gevecht bij UFC 294, waar hij een meerderheidsbeslissing won. Costa werd later geboekt om te vechten tegen voormalig middengewicht kampioen Robert Whittaker bij UFC 298. Whittaker versloeg Costa in een spannende drie ronden durende wedstrijd.

Voorafgaand aan het gevecht met Whittaker, was Costa sceptisch over het opnieuw plannen van het gevecht met Chimaev, maar nu ziet hij het als een mogelijkheid na zijn recente verlies. "Het is mogelijk in de nabije toekomst," zei Costa. "Als ik had gewonnen, zou ik niet tegen hem willen vechten, maar nu heeft het zin omdat ik verloren heb."

Costa's Respect voor Usman

Momenteel richt Costa zich op een gevecht met Usman, de man die onlangs voor hem inviel tegen Chimaev. Usman nam die wedstrijd aan met slechts 10 dagen voorbereiding en hoewel hij het net niet haalde, toonde hij aan dat hij kan concurreren in het middengewicht na een dominante periode in het weltergewicht.

"Ik denk dat hij ook van een verlies komt, net als ik," zei Costa. "Hij en ik moeten een overwinning op onze records zetten. Ik denk dat hij al alles heeft laten zien wat hij kon in het weltergewicht, dus ik denk dat het tijd is. Hij is ook niet meer de jongste, ik denk dat hij 37, 36 is, ergens in die buurt. Ik denk dat het tijd is voor hem om naar het middengewicht te gaan."

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws