Francis Ngannou voorziet zwaar boksduel met Tyson Fury Boks Nieuws
Boks Nieuws

Francis Ngannou voorziet zwaar boksduel met Tyson Fury

Francis Ngannou voorziet zwaar boksduel met Tyson Fury

RIYADH, Saoedi-Arabië - Francis Ngannou heeft in zijn carrière in de vechtsport al talloze epische knock-outs op zijn naam staan, maar hij is ervan overtuigd dat een knock-out van Tyson Fury een geheel nieuwe ervaring zal zijn.

Ngannou, voormalig UFC zwaargewicht kampioen, maakt aanstaande zaterdag zijn professionele boksdebuut. Hij staat dan tegenover de WBC-zwaargewicht kampioen Fury in een gevecht van 10 rondes, dat live wordt uitgezonden via pay-per-view voor Nederlandse fans te zien op DAZN.

Hoewel weinigen buiten het kamp van Ngannou, die 37 jaar oud is, hem een grote kans geven om als winnaar uit de strijd te komen, heeft hij laten weten dat hij alleen zijn eigen geloof nodig heeft. Ngannou is ervan overtuigd dat hij Fury kan uitschakelen en hij stelt dat een knock-out in deze bijzondere wedstrijd heel anders zal zijn dan wat hij tot nu toe heeft bereikt.

Unieke belevenis

"Ik denk dat dit echt uniek zou zijn, man," deelde Ngannou mee tijdens de grootschalige aankomstceremonie gisteren. "Dit zou een geheel andere ervaring zijn. Normaal gesproken kan ik me goed voorstellen hoe het voelt om een knock-out te behalen, omdat ik dat vaker heb meegemaakt. Maar dit keer is echt anders. Ik weet niet precies hoe het zal voelen, maar ik weet wel dat het een compleet nieuwe beleving zal zijn."

Het is een lange weg geweest voor Ngannou om deze strijd te verwezenlijken. Na een tumultueuze reis om zijn contract bij de UFC af te ronden en de organisatie te verlaten, waren er velen die vraagtekens zetten bij de beslissing van Ngannou om een gevecht met Jon Jones te laten schieten om andere kansen na te streven.

Totaal geen spijt

Echter, Ngannou heeft geen spijt van zijn keuzes en geeft aan dat hij al een overwinning heeft behaald in de publieke opinie. Nu is hij vastbesloten om er nog een te behalen. "Dit op zichzelf is al een succes," aldus Ngannou. "Dit is reeds een overwinning. Zaterdagavond ga ik eropuit om mijn tweede zege te behalen, maar ik beschouw dit nu al als een overwinning."

Sinds zijn overwinning op Ciryl Gane tijdens UFC 270 in januari 2022 heeft Ngannou geen gevecht meer gehad. Hoewel hij toegeeft dat het gevoel van competitie hem enigszins vreemd is geworden, verwacht hij geen roest wanneer hij de boksring betreedt.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws