Bokslegende Evander Holyfield akkoord met bokswedstrijd 'zegt 56-jarige tegenstander' Boks Nieuws
Boks Nieuws

Bokslegende Evander Holyfield akkoord met bokswedstrijd 'zegt 56-jarige tegenstander'

Bokslegende Evander Holyfield akkoord met bokswedstrijd 'zegt 56-jarige tegenstander'

Glenn McCrory daagt Evander Holyfield uit voor een supermatch vlak na de comeback van Mike Tyson. McCrory werd geïnspireerd door de terugkeer van Mike Tyson naar de ring.

De voormalige bokskampioen Glenn McCrory uit het noordoosten van Engeland werd geïnspireerd door de terugkeer van Mike Tyson naar de ring. McCrory heeft legende Evander Holyfield uitgedaagd voor een superwedstrijd op cruiserweight. En McCrory beweert dat Holyfield in principe heeft ingestemd met de wedstrijd.

Holyfield was de onbetwiste cruiser-koning die zijn titel in 1988 opgaf om naar de zwaargewichtdivisie te gaan. McCrory vocht tegen Patrick Lumumba voor de vacante kroon in juni '89. ,,Ik belde Evander in Amerika na het Tyson-gevecht om te bespreken wat we allebei hadden gezien. En tegen het einde van dat gesprek had hij ermee ingestemd om met mij te vechten", zegt McCrory. 'Als Tyson en Jones het kunnen, kunnen wij dat ook "

Dat kunnen wij ook

Ondertussen zijn er ook gesprekken gaande voor Holyfield om Tyson opnieuw onder ogen te zien met alle aantrekkingskracht die dat zou genereren. Holyfield versloeg Tyson twee keer voor de wereldtitels zwaargewicht. Eerst via een technische knock-out. En vervolgens in juni 1997, toen Tyson op sensationele wijze een deel van Holyfield's oor af beet uit frustratie en werd gediskwalificeerd.

Holyfield is nu 58 jaar oud, twee jaar ouder dan McCrory die in zijn carrière vier wereldtitelgevechten had. Zijn laatste was een puntennederlaag tegen Alfred Cole in juli 1993. In wat de eerste professionele bokswedstrijd was die in Rusland werd opgevoerd na de ineenstorting van de Berlijnse muur. Wanneer de beide boksers elkaar in de ring zullen ontmoeten is niet bekend.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws