De Nederlands-Turkse kickbokser Murat Aygun zal vrijdag zijn reputatie waar willen maken Kickboks & Muay Thai Nieuws
Kickboks & Muay Thai Nieuws

De Nederlands-Turkse kickbokser Murat Aygun zal vrijdag zijn reputatie waar willen maken

De Nederlands-Turkse kickbokser Murat Aygun zal vrijdag zijn reputatie waar willen maken
De Nederlands-Turkse kickbokser Murat Aygun zal vrijdag zijn reputatie waar willen maken

Murat Aygun staat vrijdag tegenover de ONE Championship kampioen en lichtzwaargewicht koning Roman Kryklia. En hij is vastbesloten de titel mee naar huis te nemen.

Het debuut van Murat Aygun bij ONE Championship lijkt een duik in diepte. Meteen vechten voor de titel kan extra druk mee brengen. Maar of Aygun zich hierdoor laat afleiden valt te bezien. De ISKA Super Heavyweight Kickboxing World Champion heeft een reputatie hoog te houden. En zal er alles aan doen te overtuigen en de titel te kapen.

Aygun is een agressieve, koppige vechter die het Roman Kryklia tot het uiterste zal drijven in het Singapore Indoor Stadium. Voorafgaand aan het grootste gevecht uit zijn carrière. Hebben wij een aantal interessante feiten over de Nederlands-Turkse top knokker verzameld.

Hij leerde van een K-1-legende

Toen Aygun de overstap maakte naar professioneel kickboksen, begon hij te trainen onder de legendarische Peter "The Dutch Lumberjack" Aerts om zijn loopbaanontwikkeling te versnellen. Aerts runt zijn sportschool in 'The Butcher’s' geboorteplaats Enschede. En de drievoudige K-1 World Grand Prix-kampioen was het perfecte rolmodel om Aygun door zijn vroege dagen in de zwaargewicht divisie te loodsen.

De topkickbokser traint nu onder Said El Badaoui bij SB Gym in Utrecht waar hij wordt omringd door topsporters. ONE Wereldkampioen vlieggewicht kickboksen Ilias Ennahachi is een van zijn stalgenoten. Net als vedergewicht kickboks-ster en voormalig Enfusion kampioen Tayfun Ozcan. Bovendien is Aygun ook regelmatig te vinden als trainingspartner van kickbokslegende en mede Nederlands-Turkse atleet Gokhan Saki.

Niet onderschatten

Het vechtrecord van Aygun staat met 16-1 in schraal contrast met de ervaring van de 45-7 Kryklia. Toch is Aygun niet te onderschatten en is een tank in de ring. Aygun won de ISKA Super Heavyweight Kickboxing Wereldtitel na slechts zeven gevechten. En sindsdien heeft hij vier andere wereldtitels veroverd. Met een sensationeel record van 5-0 in kampioenschap wedstrijden.

Het laat niet onverlet te zeggen dat Kryklia een niet te onderschatte vechter is. De Oekraïner won in zijn debuut bij ONE in 2019 tijdens Age Of Dragons van de Nederlands-Marokkaanse Tarik Khbabez. En pakte hiermee de ONE lichtzwaargewicht titel.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws