Boksicoon Lomachenko tijdelijk uit Oekraïens leger voor titelgevecht Boks Nieuws
Boks Nieuws

Boksicoon Lomachenko tijdelijk uit Oekraïens leger voor titelgevecht

Boksicoon Lomachenko tijdelijk uit Oekraïens leger voor titelgevecht

Vasiliy Lomachenko zoekt toestemming om buiten Oekraïne te trainen, voor zijn geplande gevecht met George Kambosos.

Terwijl Lomachenko Oekraïne helpt te verdedigen tegen de voortdurende invasie van Rusland. Probeert zijn team Lomachenko zijn geboorteland te laten verlaten om te trainen voor een voorgestelde strijd tegen de onbetwiste lichtgewicht kampioen George Kambosos. Zo zeggen bronnen vandaag tegen ESPN.

Lomachenko, 34, trad eerder deze maand toe tot een territoriale verdedigingsbataljon. De topbokser is gelegerd aan de grens tussen Oekraïne en Rusland, vertelden bronnen aan ESPN. Volgens de staat van beleg in Oekraïne, mogen gezonde mannen tussen de 18 en 60 het land niet verlaten, om te helpen bij de verdediging tegen Rusland.

Aan het front

De Oekraïner een voormalig kampioen in drie gewichtklassen en tweevoudig Olympisch gouden medaillewinnaar, kwam in februari een deal overeen om op 5 juni in Melbourne, Australië, tegen Kambosos te vechten. Lomachenko was in Griekenland, maar keerde kort na het begin van de Russische invasie terug naar Oekraïne.

Als er geen duidelijkheid is over het feit of Lomachenko de Oekraïne volgende week mag verlaten en een trainingskamp op te zetten, zullen de gesprekken intensiveren met Devin Haney. Deze zal dan in plaats van de Oekraïner in nemen tegen Kambosos.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws