Oorlogsellende: Volkov's helse reis van Rusland naar UFC Londen MMA Nieuws
MMA Nieuws

Oorlogsellende: Volkov's helse reis van Rusland naar UFC Londen

Oorlogsellende: Volkov's helse reis van Rusland naar UFC Londen

Alexander Volkov vecht zaterdag tijdens UFC Londen tegen Tom Aspinall. Om af te reizen naar de Engelse hoofdstad moesten er flink wat hordes genomen worden.

Er was enige bezorgdheid dat de UFC veteraan en zwaargewicht Volkov niet in staat zou zijn om te vechten. De Russische invasie in Oekraïne heeft het reizen flink verstoord, evenals mogelijke visumproblemen die atleten als Volkov tegen kunnen komen (gaat verder onder video).

Volgens Volkov zou hij normaal gesproken maar een paar uur moeten reizen om van Rusland naar het Verenigd Koninkrijk te komen. Maar er waren zoveel problemen dat het resulteerde in een lange, tumultueuze vlucht. De Rus was bijna 24 uur onderweg.

Lange reis

,,Het was ook een zorg voor mij", zei Volkov over het bereiken van London. ,,We waren bang dat we de Russische douane [of] andere douane niet zouden kunnen passeren. Elke dag komen er nieuwe wetten en zo. Normaal gesproken zou ik hier binnen vier uur zijn, maar we moesten een omweg maken via Amerika.

Volkov overweegt nog een vlucht van 24 uur om gewoon weer thuis te komen na zijn gevecht op zaterdag. Ondanks al deze problemen heeft Volkov nooit overwogen zich terug te trekken uit het gevecht of de match-up uit te stellen tot een later tijdstip. ,,Zelfs in moeilijke tijden moet je professioneel zijn en ik ben professioneel", zei Volkov.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws