🎥 Bokser levert knockout van het jaar af: 'verbluffende overwinning' Boks Nieuws
Boks Nieuws

🎥 Bokser levert knockout van het jaar af: 'verbluffende overwinning'

🎥 Bokser levert knockout van het jaar af: 'verbluffende overwinning'

In een avond die de bokswereld op zijn grondvesten deed schudden, leverde vedergewicht Bruce “Shu-Shu” Carrington een spectaculaire prestatie door de Filipijnse Bernard Torres met een verwoestende rechterhand neer te slaan, net voor het einde van de vierde ronde.

Deze overwinning, voorafgaand aan het gevecht tussen O’Shaquie Foster en Abraham Nova in The Theater at Madison Square Garden in New York eerder vandaag, wordt nu al beschouwd als een vroege kandidaat voor Knockout van het Jaar.

Carringtons techniek overweldigt Torres

Carrington, afkomstig uit de historisch boksrijke buurt Brownsville in Brooklyn, had het publiek in Madison Square Garden achter zich terwijl hij de linkshandige Torres ronde na ronde ontrafelde. Tegen de derde ronde vertoonde “Shu-Shu” zijn zelfvertrouwen door met zijn handen omlaag door de ring te paraderen, terwijl Torres steeds meer op de verdediging ging.

De underdog Torres probeerde het tij te keren na een paar combinaties te hebben geland in de vierde ronde, maar dat leidde uiteindelijk tot zijn ondergang. In een uitwisseling van dichtbij scoorde Carrington met een rechter kruisstoot op de kaak over een lage linkerhand van Torres, waardoor zijn tegenstander op zijn gezicht viel. Scheidsrechter Charlie Fitch beëindigde het gevecht zonder de telling af te maken op 2:59 van de ronde.

Mijn verdediging is ondoordringbaar

Na zijn overwinning en zijn ongeslagen record te hebben verbeterd naar 11-0 (7 KOs), eerde Carrington Brownsville's meest iconische bokser door Mike Tyson’s beroemde toespraak "mijn stijl is onstuimig, mijn verdediging is ondoordringbaar" na te bootsen in de ESPN-microfoon, een toespraak die volgde op zijn KO van Lou Savarese in juni 2000.

Deze overwinning van Carrington tegen Torres, de beste tegenstander van zijn tot nu toe korte carrière, markeert niet alleen een belangrijk moment in zijn opkomst als bokser, maar vestigt ook zijn reputatie als een vechter met een knock-out kracht die men niet licht mag opvatten. Met de steun van het thuispubliek en een stijl die herinnert aan de grootsten uit de geschiedenis, is Bruce “Shu-Shu” Carrington ongetwijfeld een naam om in de gaten te houden in de vedergewichtklasse.

3 claps
3 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws