'Bloed zal vloeien!' Bare Knuckle wedstrijd Michael Page vs Mike Perry in augustus Boks Nieuws
Boks Nieuws

'Bloed zal vloeien!' Bare Knuckle wedstrijd Michael Page vs Mike Perry in augustus

'Bloed zal vloeien!' Bare Knuckle wedstrijd Michael Page vs Mike Perry in augustus

Michael Page Bellator MMA weltergewicht en voormalig UFC-vechter Mike Perry zullen elkaar ontmoeten in een bare knuckle bokswedstrijd. Page en Perry staan in de BKFC headliner op 27 augustus in Londen. Bare Knuckle staat bekend als een extreme sport en er zal ongetwijfeld bloed vloeien in het gevecht.

Het Bare Knuckle boksen ook wel bekend als blote vuist boksen neemt razendsnel toe in populariteit. Page blijft wel onder contract bij Bellator MMA en mag een uitsapje maken, zo maakte Scott Coker vechtbaas van de organisatie bekend. Eerder kondigde BKFC aan dat het op 20 augustus in Nederland een evenement zou houden deze is nu definitief van de baan (lees verder onder BKFC video).

Volgens de Nederlandse boksbond was deze benaderd om het event te sanctioneren. Echter gaf de bond aan dit niet te kunnen faciliteren. Perry debuteerde eerder in 2022 bij BKFC en versloeg Julian Lane. Hij stond sinds 2016 op het UFC rooster en stelde een 7-8-record samen maar nam afscheid van de Amerikaanse MMA-organisatie.

Nederlandse vechters

Page heeft twee keer deelgenomen aan professioneel boksen en één keer aan kickboksen, maar nooit aan blote vuist boksen. Page leed recentelijk een verlies tegen Logan Storley in een interim-weltergewicht titel. Die nederlaag maakte een einde aan de reeks van zes gevechten van Page. Achttien van Page's 22 pro MMA-gevechten hebben plaatsgevonden onder de vlag van Bellator.

Page is de nieuwste bekende MMA-vechter die zich bij de BKFC voegt, zij het slechts tijdelijk. De organisatie wilde klaarblijkelijk een bekende naam voor haar debuut in Engeland. BKFC werkt ondermeer samen met het Engelse blote vuist organisatie BFBA. Nederlander Rick Berg vecht op 30 juli bij BFBA tegen Liam Wilson. In ons land is Bare Knuckle vooralsnog niet toegestaan.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws